Κίνηση Πολιτών για την διασφάλιση των εσόδων του δήμου

 από mail αναγνώστη

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ανακοινώσεων μεταξύ δημάρχου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Από την αντιπαράθεση αυτή, σίγουρα υπάρχουν ψέμματα και υπερβολές για να καλυφθούν παραλείψεις ή ενέργειες που εκθέτουν τους ίδιους. Αν και έχω προσωπική άποψη ότι τελικά ο δήμος μας δεν αξιοποίησε όσα ο νόμος προβλέπει προκειμένου να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τα χρήματα αυτά.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να βγάλετε μία ανακοίνωση με την οποία να ζητάτε να μας ενημερώσουν όσοι συνδημότες μας έχουν εμπειρία από θέματα της αυτοδιοίκησης, ποιοι έχουν τις ευθύνες για την μη είσπραξη των λατομικών τελών και με ποιο τρόπο οι ενεργοί δημότες αυτού του δήμου μπορούν να πάρουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να διεκδικήσει ο δήμος αυτά τα σημαντικά ποσά, προκειμένου να μην χαθούν, αφού ο δήμαρχος εμφανίζεται να μην έχει την θέληση να το πράξει. 

Μπορεί αυτή η κίνηση να πλαισιωθεί ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα τα οποία με την εμπειρία τους να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ή ακόμα και από νομικούς που έχουν την γνώση και την δυνατότητα να βοηθήσουν τον δήμο μας. Πρέπει επιτέλους να αναλογιστούμε και εμείς τις ευθύνες μας και να απαιτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε.

Διαφορετικά με τον τρόπο που ο δήμος διοικείται σήμερα θα έχει μόνο χρέη χωρίς έσοδα και στο τέλος θα μας ζητήσουν να συγχωνευθούμε με τον δήμο Μεγαρέων ή της Ελευσίνας. Και πάλι εμείς θα φταίμε για αυτό το κατάντημα. 


A.K