ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ




Επειδή υπάρχει όριο τόσο στην εικονική πραγματικότητα όσο και στη λασπολογία θέλω να ενημερώσω τους δημότες για τα εξής :

  1. Η ημερομηνία σφράγισης των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του λατομείου (σπαστηροτριβείο) ήταν γνωστή σε όλους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, αφού στις 07-03-2013 έληγε η τελευταία παράταση λειτουργίας που είχε δοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Ελληνικών Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας, όπως είχα αναφέρει και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
      Άρα όφειλε η Αντιπεριφέρεια να προβεί, και καλώς έπραξε, στη σφράγιση των εγκαταστάσεων.                                                                                                  
  1. Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 2516/29-05-2012 Απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής κατά της απαγόρευσης  άσκησης εξορυκτικής δραστηριότητας του λατομείου.
H απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στο λατομείο τέλος Ιουλίου του 2012, άρα το λατομείο μέχρι τότε λειτουργούσε νόμιμα.


  1. Ο Δήμος Σαλαμίνας πέτυχε δωρεάν παραχώρηση υλικών του λατομείου τα έτη 2011 και 2012 για τις ανάγκες του Δήμου, χωρίς το κόστος των υλικών αυτών να συμψηφίζεται με τις απαιτήσεις του δήμου, έναντι των οφειλών του λατομείου από τα τέλη εξόρυξης (5%). Άρα ο δήμος συντάσσει ανελλιπώς βεβαιωτικούς καταλόγους κατοχυρώνοντας τις απαιτήσεις του.

        4. Τέλος απευθυνόμενος στην κ. Νάννου Ρούλα που ανακάλυψε πολύ πρόσφατα την        αντιπεριβαλλοντική λειτουργία του λατομείου θέλω να της υπενθυμίσω ότι το 2009, ως μέλος της Επιτροπής για τον έλεγχο της λειτουργίας του λατομείου, αφενός τα είχε βρει σχεδόν όλα τέλεια και αφετέρου, δήλωσε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι
«έτσι μας είπαν έτσι γράψαμε», όταν την ρώτησα για την ανύπαρκτη περιβαλλοντική αποκατάσταση.
                                                          
                                                                                                                                                                             ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής