Γ. Τσαβαρής: “είστε καταδότης κ. Μπούτση …”


Σε λαϊκό δικαστήριο αποπειράθηκε να μετατρέψει για μια ακόμη φορά, την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, το απόγευμα της Τετάρτης 17/04, ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής. Με τις παρεμβάσεις του σε μία, κατά τα άλλα διαδικαστική από πλευράς θεμάτων, συνεδρίαση, ενώπιον ακροατηρίου σχεδόν αμιγώς πολιτικών του φίλων, προσπάθησε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά από τις καταγγελίες  του πρώην Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννη Μπούτση για παράνομα έργα.

IMG_4058

Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Τσαβαρής, απευθυνόμενος σε κοινό απλών δημοτών ή και προεδρείων Συλλόγων του νησιού, θέτει εν πολλοίς το δίλλημα “παράνομα έργα ή καθόλου έργα”, τονίζοντας πάντοτε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη για ότι γίνεται, προκειμένου να υλοποιηθούν διάφορα έργα.

Και ενώ αρχικά φάνηκε ότι ο κ. Τσαβαρής κέρδισε τις εντυπώσεις, “εισπράττοντας” το χειροκρότημα από ένα ακροατήριο που καταφανώς αγνοεί την διαφορά της πολιτικής και της νομικής υπευθυνότητας, στην συνέχεια αναφερόμενος στον έλεγχο νομιμότητας των έργων που έχει ζητήσει ο κ. Μπούτσης από τις αρμόδιες Αρχές, εξετράπη σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς (έως και ύβρεις) κατά του κ. Μπούτση, αλλά και ολόκληρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι αυτοδιοικητική φιλοσοφία του κ. Μπούτση “… είναι αυτή που είχε ο Μάτσας στα έργα τα ελληνικά … αυτή είναι του καταδότη, τίποτε άλλο …”.

IMG_4035IMG_4038IMG_4065

Αναφερόμενος στο Κοινοτικό Συμβούλιο είπε ότι “… εγώ λύνω προβλήματα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η καταγγελία και οι συνέπειες που θα έχω … σε αντίθεση με σας που θα καθόσαστε και θα δείχνετε με το δάχτυλο, όπως γινόταν το 1940 – 44″. Ο κ. Τσαβαρής λίγο νωρίτερα είχε … καταγγείλει την “… διαμορφωμένη πλειοψηφία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας που προσπαθεί να ποδηγετήσει την Διοίκηση …”.
Η τοποθέτηση αλλά και χαρακτηρισμοί του κ. Τσαβαρή δίχασαν τους παριστάμενους, από τους οποίους κάποιοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι αποχώρησαν από την αίθουσα με αλγεινές εντυπώσεις.
Σε ανακοίνωση του, που κυκλοφόρησε το βράδυ της Πέμπτης 18/04, ο κ. Μπούτσης παραλληλίζει την φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Τσαβαρή με την χυδαία λασπολογία που είχε δεχθεί τον περασμένο Νοέμβριο από ανώνυμο φέιγ-βολάν που είχε “πέσει” στην περιοχή του Αιαντείου και θέτει ορισμένα ερωτηματικά.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μπούτση:
Είστε υβριστής ή πάτρωνας, κ. Τσαβαρή;
Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, το απόγευμα  της 17ης Απριλίου 2013, ο κ. Τσαβαρής με απεκάλεσε «καταδότη» και παρομοίασε  το Κοινοτικό Συμβούλιο με «εκείνους που έδειχναν με το δάχτυλο το 1940 ως το 1944», εννοώντας τους κουκουλοφόρους προδότες της γερμανικής κατοχής.
Οι τουλάχιστον υβριστικοί και συκοφαντικοί αυτοί χαρακτηρισμοί, αποδόθηκαν σε μένα και στο Κοινοτικό Συμβούλιο, επειδή με τις αποφάσεις μας αλλά και τις ενέργειές μας, προς τις αρμόδιες Αρχές, ζητήσαμε το αυτονόητο.
Ζητήσαμε δηλαδή, να ελεγχθεί και να τηρηθεί η νομιμότητα στα παράνομα έργα που γινόντουσαν και συνεχίζουν να γίνονται στο Αιάντειο, χωρίς μελέτες, χωρίςπροϋπολογισμό, χωρίς τις απαραίτητες άδειες και χωρίς παραλαβή από τον κατά νόμο αρμόδιο και μάλιστα ερήμην της Δημοτικής Κοινότητας, με την διαβόητη «εντολή Δημάρχου», από τον εξωθεσμικό και σπουδαρχίδη «Αιαντειάρχη» που «διόρισε» ο κ. Τσαβαρής.
Μας κατηγορεί δηλαδή ως καταδότες επειδή ζητήσαμε να τηρείται η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.
Επιπλέον, ο κ. Τσαβαρής, αποπειράθηκε να με κατηγορήσει ότι έκανα, δήθεν, παράνομες αναθέσεις έργων που έγιναν στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου, με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ, όταν το μόνο που έκανα εγώ, ήταν να βεβαιώσω ως όφειλα από το νόμο, ότι πραγματοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες εργασίες. Τόσο οι προσφορές των εργοληπτών, όσο ο οικονομικός διακανονισμός, όπως ξέρουν όλοι, είναι υποθέσεις του κεντρικού Δήμου. Η Κοινότητα δεν αναθέτει έργα, ούτε διαχειρίζεται χρηματικές υποθέσεις, εδώ και πολλά χρόνια.
Εκτός από την απύθμενη ανοησία του και την αμάθειά του, ο κ. Τσαβαρής κατάφερε με την υβριστική συμπεριφορά κάτι πιο σοβαρό:
Μου θύμισε την χυδαία και υπόπτου πατρότητας επίθεση, που είχα δεχτεί τον Νοέμβριο του 2012, όταν ένα κατάπτυστο φέιγ-βολάν, κατέκλυσε τους δρόμους του Αιαντείου, κατηγορώντας με, με τις ίδιες ακριβώς λέξεις, τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο κ. Τσαβαρής, προσπαθώντας να κάνει το μαύρο – άσπρο, κατά την προσφιλή του τακτική, στην συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Ένα εύλογο ερώτημα μου έρχεται στο μυαλό. Υιοθετείτε τώρα κ. Τσαβαρή, τις χυδαίες λασπολογίες του κατάπτυστου φέιγ-βολάν που μοιράστηκε στο Αιάντειο και τις αναπαράγετε, ενώ τότε είχατε βιαστεί να τις καταδικάσετε ή μήπως είστε ο πάτρωναςτης ανεκδιήγητης «δημοκρατικής ανεξάρτητης κίνησης κατοίκων Αιαντείου» που … «υπέγραφε» το φέιγ-βολάν; Ποιος «δάνεισε», άραγε, σε ποιόν τις ύβρεις, τα επιχειρήματα και την ίδια ακριβώς φρασεολογία;
Σαλαμίνα 18/04/2013
Γιάννης Μπούτσης
Αντιπρόεδρος Δημοτ. Κοινότητας Αιαντείου

πηγή:thesalaminians.com