ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ



Στην παρακαταθήκη του Ήρωα και Αγωνιστή Γ. Καραϊσκάκη που όρθωσε τη σημαία της επανάστασης ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσε  εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ήρωα, στις 21 Απριλίου.

Στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου όπου ευρίσκεται και ο τάφος του Αγωνιστή, μετά την επιμνημόσυνη δέηση,  αποτείοντας φόρο τιμής έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή και απεύθυνε  χαιρετισμό όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «…. ως σύγχρονοι Έλληνες έχουμε ηθική υποχρέωση να προασπίσουμε την αλήθεια γύρω από την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Τιμή στο ορόσημο του 1821 και στον Ήρωα, σημαίνει επίσης να σταθούμε με αποφασιστικότητα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας. Αν πράγματι τα ινδάλματά μας είναι ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος,
Μακρυγιάννης, ο Μπότσαρης ας κάνουμε πράξη τις επιταγές τους. Ας διδαχτούμε από τα κατορθώματά τους, αλλά και από τα λάθη τους. Μέσα από το «διάλογο» με τους ήρωες μας, μπορούμε να αναλογιστούμε πως έφθασαν οι πρόγονοι μας στον ξεσηκωμό του 1821, ποιες ήταν οι αφετηρίες τους, για ποια πράγματα αγωνίστηκαν, τι παρακαταθήκη μας άφησαν και πως θα περίμεναν από εμάς τους απογόνους τους να τη διαχειριστούμε. Το χρωστάμε στο γένος μας, στους αγωνιστές της Τουρκοκρατίας, στους ελευθερωτές μας, σε όλους όσοι έπεσαν μαχόμενοι στους αγώνες της πατρίδας μας». 

Στην εορταστική εκδήλωση Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Ηλίας Δρίβας με θέμα: «Η ζωή του Μεγάλου του Έθνους Αγωνιστή Γ.Καραϊσκάκη».
Ακολούθησε πρόγραμμα από τη Μπάντα του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχαλάκη  και απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών  από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείο Παλουκίων .

                                                                    Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας