Θεατρική Σκηνή Σαλαμίνας Δ.Μπόγρης



Η Θεατρική Σκηνή Σαλαμίνας Δ.Μπόγρης προετοιμάζεται για την νέα της παράσταση ''Ω, τί κόσμος η Ελλάς!'' βασισμένο στο θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά Ω,τι κόσμος μπαμπά!
Πρόκειται για μια καυστική σάτυρα με στοιχεία επιθεώρησης.Τό έργο πρωτοπαίχθηκε το 1972 και αναφέρεται στην περίοδο της δικτατορίας 1967-1974.Δυστυχώς είναι ακόμη τόσο επίκαιρο σαν να γράφτηκε σήμερα.

Η παράσταση σατuρίζει τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει ο μέσος Ελληνας σήμερα,σε όλα
και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,στην Ελλάδα της κρίσης όχι τόσο της οικονομικής όσο της κρίσης ταύτοτητας..

Το σκηνικό:
Στην παράσταση δεν υπάρχει συγκεκριμένο σκηνικό,καθώς είναι και σκηνική οδηγία του έργου που εγραψε ο Μουρσελάς.Mονάχα αποκόματα εφημερίδων και σκουπίδια.Παρόλα αυτά σκηνικό είναι οι ίδιοι οι ηθοποιοί της παράστασης.Απεικονίζει κατα κάποιο τρόπο τις καταστάσεις που ζεί ενας ανθρωπος στην καθημερινότητα του.

Η υπόθεση: 
Η υπόθεση δεν είναι συγκεκριμένη.Είναι στιγμιότυπα καθημερινής ζωής και τρέλας.Οι ηθοποιοί εναλλάσονται σε διάφορους ρόλους.Ωστόσο κύριοι αξιοπρεπείς και μη,κυρίες αξιοπρεπείς και μη,χήρες,μια μαμά,ενας γιός μια κόρη,μια κοκότα,ενας τρελλός,ενας εφευρετης,ενας φανατικός οπαδός της μπάλας,μια αθεράπευτα καχύποπτη γυναίκα,μια ψευτοδιανοούμενη,ενας απελπισμενος πολίτης,παρουσιαστές,εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι,φτωχοί και πλούσιοι,θύτες και θύματα,ανθρωποι αυτής της χώρας παρελαύνουν σε  αυτό το εργο που άλλωτε συζητούν,αλλωτε μπουρδολογούν,τραγουδούν,βαζουν χέρι,παρεκτρέπονται,αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται..

Σκηνοθεσία-διασκευή:
Μιχάλης Καλιότσος

Μουσική επεξεργασία-φώτα:
Παύλος Λάππας

Κοστούμια:
Η ομάδα

Παίζουν:
Ελευθερία Καραγιάννη
Βάσω Παπασταθοπούλου
Γιώργος Παγώνης
Ρούλα Παπασταθοπούλου
Βασιλική Καθαρού
Αυγουστίνα Κουτσούκου
Μαρία Μπούτση
Παναγιώτης Φουρίκης
Ναταλία Καραγιάννη

**Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για την Παρασκεύη 24 Μαίου στις 20:30 μ.μ
Σάββατο 25 Μαίου και
Σάββατο 8,Παρασκευή 14,Σάββατο 15 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μπόγρης την ίδια ώρα
Εν συνεχεία η παράσταση θα κανει περιοδεία με πρώτη στάση το θέατρο Ρένα Βλαχοπουλου-Λάμπρος Κονσταντάρας στο Αιγάλαιο οπου επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στα πλαίσια του φεστιβάλ κωμωδίας και σάτυρας που διοργανώνει το θέατρο τον Ιούνιο