ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1η Μάη για το εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.
Οι εργαζόμενοι ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης, συρρίκνωσης των μισθών και των μεροκάματων, ανασφάλειας και εκβιαστικών διλημμάτων.

Μεγάλα τμήματα του κόσμου της εργασίας, είτε βρίσκονται σε συνθήκες ανεργίας, είτε είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι, είτε είναι εργαζόμενοι με ψαλιδισμένες αποδοχές, απειλούνται ή βιώνουν την φτώχεια.
Πολλά νοικοκυριά στερούνται πλέον ηλεκτρικού ρεύματος και τροφίμων και η σκληρή πραγματικότητα γύρω μας, δείχνει καθημερινά το τι συμβαίνει σε ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας μας.
Εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας  πετσοκόβονται από την τρικομματική κυβέρνηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης από το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστημα.
Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα αγώνων πιο μαζικών, πιο αποφασιστικών, πιο συντονισμένων.
Αγώνες που θα αποτελέσουν ισχυρό ανάχωμα της εργατικής τάξης στο τσουνάμι της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Η οικονομική κρίση είναι το άλλοθι της οικονομικής ολιγαρχίας προκειμένου να επιβάλλει στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό νέες συνθήκες εργασίας και κοινωνικών δομών στην Ευρώπη, με έμφαση στην ζώνη του ευρώ.
Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, είναι βαθιά πολιτικό.
Κατακτήσεις που διεκδικήσαμε και κατοχυρώσαμε οι εργαζόμενοι από την 1η Μάη 1886, έρχεται τα τρία τελευταία χρόνια το νεοφιλελεύθερο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο μαζί με το Δ.Ν.Τ να ακυρώσουν, γυρίζοντας μας σε μια Ευρώπη βαρβαρότητας, ανισότητας και αυταρχισμού.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους!
Δεν υπάρχουν μονόδρομοι και εκβιαστικά αδιέξοδα.
Αν πίστευαν στα αδιέξοδα τα Συνδικάτα και οι εργάτες του Σικάγο, δεν θα είχαν κατακτήσει το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, αφύπνισης, επαγρύπνησης αλλά και απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της εργατικής τάξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ.

Οι αγώνες του χθές σηματοδοτούν τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.