Μετακομίζει στη Σαλαμίνα η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.



Οι μεταναστευτικές ροές στο ανατολικό Αιγαίο απασχόλησαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση από τους επιτελείς, κατά την επίσκεψή του, το απόγευμα της Δευτέρας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο πρωθυπουργός - ο οποίος κατέβηκε στο λιμάνι για την τελετή αποδοχής της δωρεάς δύο περιπολικών σκαφών, ειδικών επιχειρήσεων, τα οποία έχουν παραγγελθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στα ολλανδικά ναυπηγεία - θέλησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα τεκταινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο.

Το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων τον πληροφόρησε για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι δουλέμποροι και για τον τρόπο δράσης των λιμενικών, με τις περιπολίες που κάνουν, ώστε να αποτρέπουν τις μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης και για τη δράση των πληρωμάτων Super Puma, που επιχειρούν κυρίως για τη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν. Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε και με μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, τους οποίους και ενθάρρυνε να συνεχίσουν το έργο τους.

Σημειώνεται πως έως το τέλος του χρόνου η ΜΥΑ θα «μετακομίσει» από το χώρο που βρίσκεται σήμερα στον Άγιο Κοσμά, στην νέα της έδρα στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα σε χώρο του Ναυστάθμου, που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό.

Κατά την τελετή ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Μπαντιάς, προσέφερε ως αναμνηστικό στον πρωθυπουργό ένα κρητικό μαχαίρι με παραστάσεις, λέγοντας του χαρακτηριστικά, «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται».

Συμβολικό ήταν και το δώρο - μια τριήρης - που έκανε ο κ. Μπαντιάς στον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη.

Ο αρχηγός του λιμενικού ζήτησε από τον πρόεδρο των εφοπλιστών να αναλάβει και την συντήρηση των σκαφών που αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του φθινοπώρου, όπως ακριβώς ο Τριήραρχος έχει καθήκον να κάνει για το σκάφος του. 
 
πηγή: Το Βήμα