Lets do it Greece 2013 - Καθαρισμός δάσους Φανερωμένης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σε όλη τη χώρα την Κυριακή 14 Απριλίου η πανελλήνια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού Lets Do it Greece!, κατά την οποία εθελοντές από κάθε άκρη της χώρας καθάριζαν σημεία που είχαν επιλεχτεί και ευαισθητοποίησαν με τον τρόπο αυτό τους πολίτες της χώρας μας.


Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά ανέλαβε να διοργανώσει και να συντονίσει την εκστρατεία στο νησί μας, επιλέγοντας να καθαριστεί ένα μεγάλο κομμάτι του δάσους της Φανερωμένης, λόγω του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή και λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.




Στην προσπάθεια του αυτή, το δυναμικό παρόν έδωσαν οργανωμένες εθελοντικές ομάδες όπως το Σώμα Ελλήνων προσκόπων Τοπική Εφορία Σαλαμίνας καθώς και οι Οδηγοί Σαλαμίνας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Σαλαμίνας «Ο Πρωτέας», η Δ.Ε.Σ (Δύναμη Εθελοντών Σαλαμίνας), οι Φίλοι του Δάσους, η ομάδα δρομέων από το Χαϊδάρι Chaidari is running, η διαδικτυακή ομάδα «Ο Κήπος της Εδέμ» και τέλος ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι του νησιού μας.



Για την επίτευξη της συγκεκριμένης δράσης βοήθησε με τα υλικά που προσέφερε το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας. Η αποκομιδή των απορριμμάτων έγινε την αμέσως επόμενη ημέρα από το Δήμο Σαλαμίνας.



Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που με την παρουσία τους δίνουν νόημα στις δράσεις του ομίλου μας.



Περισσότερα για το ποιοι Δήμοι και φορείς συμμετείχαν πανελλαδικά μπορείτε να δείτε εδώ:


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον καθαρισμό εδώ.