Οι δύο κοινοπραξίες στην γραμμή των Παλουκίων από την Παρασκευή

ferry_dimitrios_pΑπό τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαΐου επαναδρομολογούνται τελικά τα σκάφη των δύο κοινοπραξιών της Σαλαμίνας με υπουργική απόφαση, μετά την απόλυτη συμμόρφώσή τους με το επίμαχο Π.Δ. 06/2012, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, και οι δύο κοινοπραξίες θα δραστηριοποιηθούν στην γραμμή Παλουκίων-Περάματος από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, με τα σκάφη που εκτελούσαν τον πλου και πριν προκύψει το πρόβλημα. Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας μόνο μία από τις δύο κοινοπραξίες είχε πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια,
τα οποία όμως ήλθαν από τη γραμμή του Ρίου και είχαν τακτοποιημένη την ασφαλιστική υποχρέωση του Π.Δ.. Πηγές μας, ωστόσο, στο ΥΝΑ αναφέρονται σε προθέσεις του υπουργείου για βελτιώσεις στην γραμμή αυτή, πιθανώς δεχόμενες τον χαρακτήρα της “αστικής συγκοινωνίας” – σε χρόνο όμως που δεν συγκεκριμενοποιείται ακόμα. Μεγάλο ρόλο στην υπουργική απόφαση έπαιξαν οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν, σύμφωνα με σχετικές αναφορές από το λιμενικό σώμα.
Τα περισσότερα πλοία που εκτελούσαν το έργο της γραμμής έχουν, κατά πληροφορίες, εγγράφως παραιτηθεί του δικαιώματος να παραμείνουν 20 ημέρες σε αυτή (ακυρώνοντας τα περί 3ης κοινοπραξίας σενάρια-τουλάχιστον ως έχουν τα πράγματα). Ένα από αυτά, θα πάρει την άγουσα για τα θερμά νερά της Καραϊβικής αμέσως μετά την αποδρομολόγησή του και τα άλλα θα γυρίσουν στα οικεία τους ύδατα.


πηγή: thesalaminians.com