Γέμισε πανιά ο κόλπος της Σαλαμίνας

Γέμισε “πανιά”, ο κόλπος της Σαλαμίνας, από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα του Σαββάτου 13/07, πρώτη αγωνιστική μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013, για σκάφη τύπου Laser Radial, που διοργανώνει ο “Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας” από τις 12 έως τις 15/07, με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Δήμο της Σαλαμίνας.
Εβδομήντα οκτώ αθλητές από τριάντα τρεις Ναυτικούς Ομίλους, από όλη την Ελλάδα, πήραν τελικά εκκίνηση, μετά από τους προβλεπόμενους ελέγχους και τις καταμετρήσεις των ιστίων. Οι αθλητές από την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Καλαμαριά, το Κιάτο,
την Αίγινα, την Αταλάντη, την Νέα Μάκρη, το Μάτι, το Πόρτο Ράφτη, την Λούτσα και άλλα σημεία της Αττικής, άρχισαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου να ετοιμάζουν τα σκάφη τους για τον αγώνα.
Ο χώρος, μπροστά και γύρω από τις εγκαταστάσεις του “Ν.Ο.Β.Σ”, στην περιοχή “Κατάστημα” της Σαλαμίνας, πλημμύρισε κυριολεκτικά από τα σκάφη, τα πολύχρωμα πανιά, τους αθλητές, τους προπονητές και τους άλλους συνοδούς που ρίχτηκαν με τα … μούτρα στην προετοιμασία των σκαφών. Γύρω στο μεσημέρι, τα σκάφη, έτοιμα πλέον, έπεσαν στην θάλασσα και άρχισε η αγωνιστική διαδικασία.
Δυστυχώς όμως, οι αρμόδιοι του “Ν.Ο.Β.Σ.”, ξέχασαν να κάνουν σπονδή στον … Αίολο και έτσι, ο θεός των ανέμων αποφάσισε να ταλαιπωρήσει τους αθλητές, σχεδόν τέσσερις ώρες, με ανέμους ασταθούς κατεύθυνσης που δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή των ιστιοδρομιών. Εντέλει, νωρίς το απόγευμα, ο Αίολος αποφάσισε να αφήσει τους ανέμους να πνεύσουν σταθεροί, στήθηκε ο στίβος και δόθηκε η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας.
Διεξήχθησαν και οι τρεις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες. Με εξαίρεση τα καπρίτσια του … Αίολου, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς κανένα απρόοπτο. Γύρω στις 19.00, τα πρώτα σκάφη έφτασαν πίσω, στις εγκαταστάσεις του “Ν.Ο.Β.Σ.”, όπου άρχισε το πλύσιμο και η προετοιμασία των σκαφών για την επόμενη μέρα.
Οι ιστιοδρομίες θα συνεχιστούν τις δύο επόμενες μέρες, Κυριακή και Δευτέρα, οπότε και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της κατηγορίας Laser radial για το 2013. Ο καιρός για την Κυριακή 14/07, όπως δείχνουν οι τις προβλέψεις για τον κόλπο της Σαλαμίνας, θα ξεκινήσει από το πρωί με βοριάδες, μετά τις τρεις το μεσημέρι θα “γυρίσει” σε δυτικούς ενώ αργά το απόγευμα θα “γυρίσει” σε νοτιάδες.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ