Ενίσχυση της αστυνόμευσης


Κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει στην αστυνόμευση του νησιού. Όπως πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κάθε Σαββατοκύριακο μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολούν στο νησί ενισχύοντας την τοπική δύναμη που  αδυνατεί να αντεπεξέλθει  ιδίως τους θερινούς μήνες. Αυτή η ιδιαιτερότητα του  νησιού δηλ. το καλοκαίρι να έχει πάνω από 200.000 κατοίκους ενώ το χειμώνα να μην ξεπερνούν τις 60.000 με 70.000 δημιουργεί στρεβλώσεις που αφορούν την αστυνόμευση την υγεία τις δημόσιες υπηρεσίες κ.α.
Η διαφορά με τα άλλα νησιά είναι ότι στην περίπτωση της Σαλαμίνας η αύξηση δεν αφορά διερχόμενους τουρίστες αλλά ανθρώπους που έχουν ιδιόκτητα σπίτια και μένουν στο νησί για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργώντας αυξημένες ανάγκες σε όλες τις κοινωνικές δομές που με δεδομένο την αποσάθρωση τους λόγω των μνημονιακών εντολών δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. 

Εκτός από την αστυνόμευση του χέρσου τμήματος του νησιού συνεχείς ήταν οι έλεγχοι και στη Θάλασσα αφού όλο το τριήμερο τα σκάφη του λιμενικού έκαναν αισθητή την παρουσία τους.