Πίεση προς τους Δημάρχους ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τον Υπουργό Εσωτερικών

Αφού ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, με τον πρώτο εξερχόμενο Υπουργό, αυτόν της Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιβεβαιώνει τη σαφή εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Μας ζητήθηκε επίσπευση των διαδικασιών, τόσο με την ποσοτική, όσο και την ποιοτική αξιολόγηση».

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά τόνισε πως, δεν επιθυμεί "οριζόντιες" περικοπές, εστιάζοντας ειδικότερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας από τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, να επισπεύσει την αποστολή των στοιχείων των δημοτικών υπαλλήλων από τους Δημάρχους, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης αυτών.

Επίσης, ζητήθηκε η επίσπευση της "ενδοδημοτικής" κινητικότητας δημοτικών υπαλλήλων, για την κάλυψη κενών Δήμων, από πλεονάζων προσωπικό άλλων -κοντινών κυρίως- Δήμων.