Dimos-Salaminas το "τρολάρισμα" των κινητών μας

Πριν ένα περίπου χρόνο συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου του 2012 ο Δήμος Σαλαμίνας μας καλούσε σε συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της εγκατάστασης δικτύου ελεύθερης  ασύρματης  πρόσβασης πολιτών στο διαδίκτυο στην πόλη της Σαλαμίνας.

Το εν λόγω  σύστημα προέβλεπε  αρχικά έξι σημεία διανομής Δημαρχικό Μέγαρο, Παλιό Δημαρχείο, Παραλία Σαλαμίνας, Αγ Νικόλαος κ.α. ενώ όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος στις προθέσεις της δημοτικής αρχής ήταν η επέκταση και σε άλλα σημεία του νησιού.


Την εγκατάσταση είχε αναλάβει η εταιρία «e-trkala» Α.Ε. ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Φουρικής με κλιμάκιο του δήμου είχαν επισκεφτεί τον δήμο Τρικκαιών με σκοπό την περεταίρω συνεργασία του δήμου Σαλαμίνας σε θέματα καινοτόμων τεχνολογιών.

Γιατί αναφέρομαι τώρα σε αυτό το θέμα. Πριν μερικές μέρες βρέθηκα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό  Θέατρο. Εκεί έκανα χρήση του ασύρματου δικτύου της πόλης του Πειραιά και θυμήθηκα και το δικό μας δίκτυο. Την επόμενη μέρα δοκίμασα να συνδεθώ σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας και ήταν αδύνατον. Ρώτησα γνωστούς και φίλους και γελώντας μου απάντησαν ότι αυτό δεν λειτουργεί εδώ και καιρό. Αναρωτήθηκα αν ήταν απλά ένα έργο κορδέλας ή τεχνικά προβλήματα δεν επιλύθηκαν και λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος το θέμα πέρασε στα ψιλά.


Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο έργο που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες και κόστισε μερικές χιλιάδες ευρώ δεν λειτουργεί . Περιμένουμε από τους υπευθύνους του δήμου μια απάντηση για τους λόγους που δεν λειτουργεί και τι προτίθενται να κάνουν ώστε το “Dimos-Salaminas”  να μην είναι ένα απλό «τρολάρισμα»  των κινητών μας.