Επίσημη έναρξη εορτασμών «Σαλαμίνια 2013»



Χθες, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα η επίσημη έναρξη των εορτασμών για τα “Σαλαμίνια 2013” με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

 Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιάννης Τσαβαρής απευθύνοντας χαιρετισμό στον οποίο τόνισε τη σημασία της ιστορικής νίκης που επετεύχθη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας η οποία εξασφάλισε τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία, όχι μόνο για τον Ελληνισμό, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα επεσήμανε τη μεγάλη προσπάθεια της παρούσας δημοτικής αρχής ώστε η Σαλαμίνα να αναλάβει τη διοργάνωση του σημαντικού θεσμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για 2021 με αφορμή την συμπλήρωση 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία.








Το παρών έδωσαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Βουλής και όλων των πολιτικών κομμάτων ο κος Γιάννης Τραγάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, ο κος Αναστάσιος Νεράντζης Βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, η κα Τζένη Βαμβακά Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Παναγιώτης Λίτσας Αρχηγός Στόλου τού Πολεμικού Ναυτικού, ο κος Δημήτριος Μπαντιάς Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος καθώς και πρέσβεις, πρόξενοι και στρατιωτικοί εκπρόσωποι χωρών από όλο τον κόσμο.

Από τη Σαλαμίνα συμμετείχαν με αντιπροσωπείες το Λύκειο Ελληνίδων, η Τοπική Εφορία Προσκόπων, το Τοπικό Σώμα Ελλήνων Οδηγών, η χορωδία Απόλλων, Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλο πλήθος κόσμου το οποίο συγκεντρώθηκε στον χώρο γύρω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι εκδηλώσεις για τα Σαλαμίνια 2013 θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε το πρόγραμμα επισκεφθείτε το www.salamina.gr.


Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας

Γιάννης Τσαβαρής