“Μπούμερανγκ” η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από τον δήμαρχο

Theoharis ThodorisΣε σοβαρότατο πλήγμα της αξιοπιστίας του δημάρχου, εξελίχθηκε η βιαστική ανακοίνωση υποψηφιοτήτων της παράταξης του για τις ερχόμενες εκλογές, που έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20/09, με ανακοίνωση που διανεμήθηκε στον Τύπο. (βλέπε εδώ). Λίγη ώρα μόνο αργότερα, ένας τουλάχιστον από τους φερόμενους ως υποψήφιους, ο κ. Θοδωρής Θεοχάρης, διέψευσε κατηγορηματικά την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες εκλογές και την συμμετοχή του στην παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών”, με μια λιτή αλλά απόλυτη δήλωση που “αδειάζει” τον δήμαρχο.
“Το αν θα κατέβω και πότε θα το ανακοινώσω (και) θα το αποφασίσω εγώ και μόνο εγώ. Με τιμή Θ. Θεοχάρης”
Αυτή είναι η δήλωση του κ. Θεοχάρη από την οποία συνάγεται σαφέστατα ότι έγινε αυθαίρετη χρήση του ονόματός του, προφανώς για πολιτικάντικους λόγους, αφού ο ίδιος λέει σαφέστατα ότι μόνο ο ίδιος θα ανακοινώσει αν θα κατέβει ή όχι στις εκλογές και με ποιόν.

Στο μεταξύ, η τόσο πρόωρη ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές προκάλεσε θυμηδία και ερωτηματικά στην Σαλαμίνα, καθώς με την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, όλα είναι ρευστά γύρω από το θέμα της λίστας, των υποψηφιοτήτων αλλά και του τελικού αριθμού των υποψηφίων που θα χρειαστεί κάθε εκλογικός συνδυασμός. Εξηγήσεις βεβαίως υπάρχουν, για τους λόγους που έγινε αυτό, με επικρατέστερη την προσπάθεια επισκίασης “ηχηρών” υποψηφιοτήτων άλλων δημοτικών παρατάξεων.
Πέρα όμως από την ήδη τρωθείσα αξιοπιστία του δημάρχου, αφού όπως αποδείχθηκε, χρησιμοποίησε αυθαίρετα το όνομα του κ. Θεοχάρη (σ.σ. άραγε και ποιών άλλων ακόμα;),  εγείρονται και θέματα ηθικής τάξεως με κάποιες από τις άλλες υποψηφιότητες. Για παράδειγμα, ο κ. Γιάννης Χατζηνικολάου που φέρεται και αυτός να είναι από τώρα υποψήφιος της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει εκλεγεί με την παράταξη της κ. Ρούλας Νάννου, από την οποία ενώ ουσιαστικά αποστασιοποιήθηκε από την αρχή, ουδέποτε κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, ως ορίζει η πολιτική δεοντολογία και παρά τις επανειλημμένες προτροπές της κ. Νάννου να το πράξει.
Ένα ακόμα ζήτημα που γεννά πολλά ερωτηματικά και ενδεχομένως αποκαλύπτει τα αίτια της εμμονής του δημάρχου, όπως αυτή αποκαλύφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης/09, στο να αγοράσει ο Δήμος το πολυσυζητημένο οικόπεδο των Σεληνίων για το νέο Δημοτικό Σχολείο, είναι η υποψηφιότητα του κ. Χάρη Μαντούβαλου (σ.σ στον οποίον ανήκει το εν λόγω οικόπεδο). Αλλά και η υποψηφιότητα της κ. Μίνας Μπούτση – Σπηλιοπούλου γεννά εξίσου πολλά ερωτηματικά, καθώς είναι γνωστές σε όλους οι … ομηρικές διενέξεις και αντιπαραθέσεις που είχε στο πρόσφατο παρελθόν με  τον δήμαρχο.
Ακόμα, και σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον ενός άλλου αναφερομένου ως υποψηφίου, του κ. Αντώνη Καλογιάννη, ο ίδιος φέρεται να μην έχει καταλήξει σε συμφωνία για την ένταξη του στο δυναμικό της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”. Οι ίδιες … διαρροές, αφήνουν να εννοηθεί ότι η ανακοίνωση έγινε πολύ βιαστικά και πάντως πριν κλείσουν οι τελικές συμφωνίες.
Ερωτηματικά, σε βαθμό έκπληξης όμως γέννησε και η αναφορά του ονόματος του κ. Φάνη Καπαραλιώτη καθώς πρόκειται για άνθρωπο που ουδέποτε, μέχρι τώρα, είχε αναμιχθεί στα κοινά καθώς οι ώρες του μέχρι τώρα ήταν μοιρασμένες ανάμεσα στο Λαογραφικό Μουσείο που με πάθος υπηρετεί και στην Υπηρεσία του, στο Ειρηνοδικείο Σαλαμίνας.
Οι επιδιωκόμενοι πάντως στόχοι της ανακοίνωσης, ουδόλως επετεύχθησαν τόσο λόγω του υπερβολικά πρόωρου χρόνου, όσο και των ερωτηματικών, που γεννήθηκαν με την δημοσιοποίηση της, γύρω από τα ονόματα που φέρονται ως υποψήφιοι.

πηγή:thesalaminians.com