Επιτέλους η οφειλή προς στην ΕΥΔΑΠ αποτελεί παρελθόν!



Νέα μεγάλη οικονομική επιτυχία του Δήμου Σαλαμίνας, αφού μετά από συστηματική προσπάθεια όλων των αρμοδίων παραγόντων, αιρετών και υπηρεσιακών, ο Δήμος μας εξασφάλισε την ένταξη του συνολικού υπολοίπου ποσού του χρέους περίπου 4.130.000 ευρώ, μέσω της επιχορήγηση ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η επιλογή της σημερινής δημοτικής αρχής, από τις πρώτες ημέρες της θητείας της, να διαπραγματευτεί με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ στην κατεύθυνση της οικονομικής εξυπηρέτησης του δήμου και του τρόπου αποπληρωμής του χρέους απέβη σωτήρια.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης ήταν η οικονομική επιβίωση του Δήμου και παράλληλα, όχι μόνο η μη αύξηση του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ, αλλά η συνολική αποπληρωμή σύμφωνα με την παραπάνω επιχορήγηση.


Τέλος, επειδή οι πολιτικές επιλογές εκ του αποτελέσματος αξιολογούνται θα ήθελα απευθυνόμενος σε όλους όσους ξόδεψαν πολύ χαρτί και μελάνι για να μας καταδικάσουν μέσα από πρόχειρα συμπεράσματα να τους γνωστοποιήσω ότι σε αντίθεση με τη δική τους φιλοσοφία υπάρχει και ο δρόμος της συστηματικής εργασίας, της διεκδίκησης και της αξιοποίησης όλων των ευκαιριών.

Εν κατακλείδι, για πολλοστή φορά θέλω να επαναλάβω στους πολιτικούς μας... φίλους τη ρήση «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».



Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας

Γιάννης Τσαβαρής