Βράβευση του Δημάρχου Σύρου απο το "Καφενείο των ιδεών"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικός Οκτώβρης Σαλαμίνας 2013” βραβεύτηκε ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, από το Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό “Το Καφενείο των ιδεών” και τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Εκτός από το δήμαρχο Σύρου, στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης για τη συμβολή τους στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου τους, οι κ.κ. Γιώργος Ιωακειμίδης δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, Κωσταντίνος Τζανακούλης δήμαρχος Λάρισας, Νικόλαος Ζόρζος δήμαρχος Θήρας, Δημήτρης Δάβαρης δήμαρχος Παιανίας, Νίκος Σαράντης δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Βασίλειος Βελέντζας δήμαρχος Ερέτριας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Δεκαβάλλας παραχώρησε συνέντευξη στην ηθοποιό Χριστίνα Μαντέκη και σε ντόπιους δημοσιογράφους και επικεντρώθηκε στις ενέργειες του Δήμου για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου “Απόλλων”, τη δημιουργία του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου της Ελλάδος, καθώς και πολλών άλλων πολιτιστικών χώρων, (Πινακοθήκη Κυκλάδων, Αίθουσα Τέχνης “Ερμούπολη”, Ανοιχτός Χώρος Πολιτισμού “Μάνος Ελευθερίου” κ.λπ.), στην αγορά και συμβολή του Δήμου στη διατήρηση του χειμερινού κινηματογράφου “ΠΑΛΛΑΣ” καθώς και στο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο ολοκληρώνεται εντός του 2014.
Μεγάλο ενδιαφέρον επιδείχθηκε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, για τις δραστηριότητες των τοπικών πολιτιστικών φορέων και για τα Διεθνή Φεστιβάλ που διοργανώνονται στη Σύρο, τα οποία είναι ιδιαίτερα γνωστά σε όλη τη χώρα (Φεστιβάλ Αιγαίου, Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων, Φεστιβάλ Κιθάρας κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι, ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης είχε βραβευτεί και το έτος 2005 από τους ανωτέρω Διεθνείς Πολιτιστικούς Φορείς.