Ο Νεράτζης ρίχνει λάδι στη φωτιά...ο Τραγάκης καλείται να τη σβήσει

Μετά τη δήλωση στήριξης του Τ.Νεράτζη προς το Τζιτζικώστα “δεν μπορεί να απαγορευθεί σε βουλευτές του Κοινοβουλίου,που παραμένουν βουλευτές να παρεβρίσκονται σε παρελάσεις”  ο Σαμαράς έδωσε εντολή στο Τραγάκη να "έχει το νου του" ώστε να μην υπάρξουν άλλα τέτοια περιστατικά.

Τον εσωκομματικό μηχανισμό “πρόληψης ατυχημάτων” έθεσε σε ετοιμότητα το μεσημέρι της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ.

Αιτία το “χονδροειδέστατο” θεσμικό και πολιτικό ατόπημα του διορισμένου Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, που έφερε με την πλάτη στο τοίχο το κόμμα της ΝΔ σε μιά ιδιαίτερα τεταμένη πολιτική περίοδο τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στο εσωτερικό του κόμματος, όπου καταγράφονται έντονοι κραδασμοί “αποστασιοποίησης” από τη γραμμή του Μαξίμου, από διάφορες πλευρές.
Σύμφωνα με πηγές, ο Αντ.Σαμαράς, έδωσε εντολή να ειδοποιηθούν οι “παλιοί” Κ.Τραγάκης, Κ.Μπούρας και Β.Μειμαράκης, να “έχουν το νου τους” ώστε να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά που θα “αμαυρώνουν και θα θέτουν υπό αίρεση” τη γενική αναγνώριση στην κυβέρνηση του Αντ.Σαμαρά της “σταυροφορίας” για το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής.

Το γεγονός ότι ο Απ.Τζιτζικώστα πέρα από το “ιδιαίτερο” της περίπτωσής του, όπως διαρρέεται από τη Συγγρού, δεν παύει εντούτοις να είναι από τους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς της ΝΔ στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και από τα “αγαπημένα παιδιά” του πρώην Πρωθυπουργού Κων.Καραμανλή, που ήταν αυτός που τον ανέδειξε, ενώ για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αποτελεί και τον “τοπάρχη” του Σερραίου πολιτικού στη Θεσσαλονίκη, προβληματίζει περισσότερο το επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ.
Κοντά σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του Β.Κικίλια περί “παρελάσεων” αλλά και του Τ.Νεράτζη για το κατά πόσον “δεν μπορεί να απαγορευθεί σε βουλευτές του Κοινοβουλίου,που παραμένουν βουλευτές να παρεβρίσκονται σε παρελάσεις” που ενέτειναν την “αγωνία” μήπως σήμερα υπάρξουν νέες παραφωνίες από βουλευτές του κόμματος, που θα προσθέσουν κι άλλα σύνεφα στη συμβίωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην κυβέρνηση. Συμβίωση αναμένεται να δοκιμαστεί αρκετά, όταν και αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει στη Βουλή το θέμα της σύστασης εξεταστικής για το θένα των “υποβρυχίων”.
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι στο ρευστό πολιτικό σκηνικό όπως καταγράφεται πολλοί ίσως να σκέφτονται να ενδώσουν στον πειρασμό του “προσωπικού πολιτικού βολονταρισμού” που τους οδηγεί σε αποστασιοποιημένα προφίλ και αυτονομημένες πολιτικές συμπεριφορές.
Ποιος είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978.
Ο πατέρας του Γιώργος Τζιτζικώστας ήταν ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και είχε διατελέσει υπουργός, ενώ εκλεγόταν στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ.
Από το 2005 έως το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.
Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 έλαβε 29.166 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την έκτη θέση.
Ως Βουλευτής, διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας της Βουλής των Ελλήνων για τη Χιλή και συμμετείχε στις ομάδες φιλίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία και την Κίνα.
Εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη διετία 2007-2009.
Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 έλαβε 35.107 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την πέμπτη θέση.
Τον Μάρτιο του 2010, ανέλαβε αν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Στις Περιφερειακές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.
Την 1η Ιανουαρίου του 2011 ανέλαβε αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Την 5η Ιανουαρίου του 2013 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας