Ηχητικό ντοκουμέντο (& φωτό) από τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας

Σοβαρότατες κατηγορίες για “τιμολόγια – μαϊμούδες”, για “δήμαρχο κολοτούμπα”, για φασιστικές συμπεριφορές, για χρήματα που πάνε “σε γιορτές και πανηγύρια”, για συνεχή παραπληροφόρηση τόσο του κόσμου, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και άλλα πολλά εξαπέλυσε ο Δημοτικός Σύμβουλος  και πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Αστράκος εναντίον της πλειοψηφούσης Δημοτικής παράταξης αλλά και εναντίον του δημάρχου προσωπικά, κατά την διάρκεια της 33ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της 30ης/10, κατά την διάρκεια της εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτησης του θέματος της στεγανοποίησης της ταράτσας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας.

Η “έκρηξη” του κ. Αστράκου συνέβη όταν του επιδόθηκε έγγραφο από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που τον καλούσε να απολογηθεί για τις απουσίες του από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, ενώ είχε αρχίσει η συζήτηση του θέματος του Σχολείου. Ο κ. Αστράκος θεώρησε προσβλητική την όλη υπόθεση και αποκάλεσε την Πρόεδρο του Συμβουλίου “φασίστρια”, τονίζοντας της πως έπρεπε να ντρέπεται για την ενέργεια αυτή. Στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα, αντηλλάγησαν ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμοί και όπως ήταν επόμενο η συνεδρίαση διακόπηκε.



Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν ενώπιον δεκαπέντε περίπου παιδιών μικρής ηλικίας, μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου, που είχαν έρθει με τους γονείς τους για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του θέματος που τους αφορούσε. Οι γονείς απομάκρυναν τα τρομαγμένα, από τις φωνασκίες, τις ύβρεις και τις χειρονομίες, παιδιά από την αίθουσα του Συμβουλίου, όταν ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι “ξέχασαν” ότι συνεδριάζουν ως Δημοτικό Συμβούλιο και άρχισαν την αγοραία συμπεριφορά …
Ακούστε εδώ το “μάθημα” Δημοκρατίας που πήραν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την συζήτηση των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων. (διάρκεια 2h 32min)
Στην συνέχεια, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μειοψηφίας αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Όμηρος Παπασάββας ζήτησε να συζητηθεί ένα ακόμη θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως και η Πρόεδρος άρχισε να επικαλείται τον κανονισμό του Συμβουλίου. Όταν τελικά η Πρόεδρος επείσθη να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία, ήταν αργά καθώς όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και με συνοπτικές διαδικασίες για τα περισσότερα θέματα.
Ακούστε εδώ την συζήτηση για τα θέματα της ημερήσιας διατάξεως. (διάρκεια 2h 34min)

πηγή:thesalaminians.com