Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ… ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!

Κώστας Ακτύπης, Βαγγέλης Χατζόβουλος
Φτάνει στο τέλος η μακρά διαδρομή του Πολιτιστικού Οκτώβρη 2013 στην Σαλαμίνα, τον οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο ο Διεθνή Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών» με την συμπαράσταση του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Την Τρίτη στις 8 το βράδυ και όπως πάντα στο Δημαρχείο Σαλαμίνας με ελεύθερη είσοδο, ο Βαγγέλης Χατζόβουλος και Κώστας Ακτύπης,  θα μας ταξιδέψουν με μουσική και τραγούδια στην Ανατολή και θα παίξουν για εμάς άγνωστα όργανα όπως σάζι, πολίτικο λαούτο, περσικό ταρ, ούτι, στάμνα, μπεντίρ, τουμπερλέκι και άλλα, όργανα της Ανατολίας, του Ιράν, της Τουρκίας, της Αρμενίας αλλά και της Κρήτης . Μία μοναδική βραδιά για τα χρονικά της Σαλαμίνας!


Μαρία Δημητυρούκα
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, η πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου Μαρία Δημητρούκα, σε ένα ρεσιτάλ ηθοποιΐας με το «Θέατρο της Ειρήνης» και το συγκλονιστικό έργο της Μαργκερίτ Ντυράς «Χιροσίμα, αγάπη μου», έργο το οποίο έχει κερδίσει πάρα-πολλά διεθνή βραβεία, όπως καννών, Μόστρας, Χρυσών Σφαιρών, Ιονέσκο και άλλα. Σε μετάφραση και θεατρική διασκευή Ντίνου Κουμπάτη, σκηνοθεσία Μυρσίνης Σακκά, μουσική Γιάννη Σπανού και τραγούδι από τον Λάκη Χαλκιά. 

Τέλος, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, κλείσιμο των εκδηλώσεων με ρεσιτάλ πιάνου και χορωδιακού τραγουδιού, από την διαπρεπή καθηγήτρια, συνθέτη και πιανίστρια Λίτσα Μάθεση.
 
Λίτσα Μάθεση και συνεργάτες