Στέρεψαν οι δικαιολογίες κύριοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι κινδύνεψαν. Δεν είναι εξάλλου ούτε η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τις σχέσεις του επιχειρηματία με αιρετό. Την μία φορά ήταν η φτηνή τιμή του υλικού, την άλλη ότι θα πρέπει να υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και τις ντόπιες επιχειρήσεις, ρίχνοντας βολές στην αντιπολίτευση, για την ευθύνη τους αν κλείσει η επιχείρηση, ακόμα και ότι θα συμψηφιστούν τα χρέη της επιχείρησης μέσω της προμήθειας υλικού, μας έχουν πει για να δικαιολογήσουν την υποστήριξη τους στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό πρόσωπο.

 Αποτέλεσμα; Ο μόνος ζημιωμένος να είναι ο δήμος μας και οι δημότες του. Έπρεπε να είχε εισπράξει εδώ και πολλά χρόνια, εκατομμύρια ευρώ από τα αντίστοιχα τέλη και να πλήρωνε κάθε προμηθευτή.
Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, αφού πρώτα ενημερωθήκαμε από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στα μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε τις πρωινές ώρες, διαπιστώθηκε όχημα του δήμου να έχει προμηθευτεί υλικό από εταιρία συμφερόντων του ιδίου επιχειρηματία που χρωστά στον δήμο όσα χρωστάμε όλοι μαζί οι υπόλοιποι. Εταιρία που πολύ πιθανόν να συνδέεται με την εταιρία κατά της οποίας ο δήμος είχε ασκήσει ένδικα μέσα για διαταγές πληρωμής πριν από 3,4 μήνες, αφού εμφανίζεται να διευθύνεται από τον ίδιο επιχειρηματία αλλά και με άλλη επιχείρηση στον ίδια τομέα που σήμερα δεν λειτουργεί.
Το παράνομο ή το νόμιμο ας το ψάξουν οι ίδιοι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανακατευτούμε σε διαδικασίες τέτοιες πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζουμε όλα τα έγγραφα, πως συνδέονται οι εταιρίες, την νομιμότητα του υλικού κλπ. Θα ήταν αφελές να έχουμε οποιαδήποτε άποψη για αυτά.
Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι έναν δήμο να σύρεται συνέχεια πίσω από τον ίδιο επιχειρηματία. Όποτε θέλει ο επιχειρηματίας τους ζητά και πετυχαίνει την απευθείας ανάθεση για προμήθεια υλικού, ακόμα και αν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις όπως ο νόμος ορίζει, όποτε θέλει τους λέει ότι δεν τους προμηθεύει υλικό θέτοντας σε κίνδυνο την ολοκλήρωση των έργων του δήμου, επειδή ακριβώς δεν έχει τα απαιτούμενα έγγραφα και όλα αυτά την ίδια στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή στον δήμο από τις βεβαιωθέντες οφειλές εταιρίας του, στερώντας πολύτιμα έσοδα από τον δήμο μας, που τόσο έχει υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά από τις δραστηριότητες αυτές. Μάλιστα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε για την επιβολή προστίμου για υποχρεώσεις της επιχείρησης του, που έπρεπε να είχε διεκπεραιώσει τα προηγούμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το έτος 2009. Αδράνεια των υπευθύνων από την πλευρά της διοίκησης τουλάχιστον 4 έτη, γεγονός που φέρει ευθύνες η κεφαλή του δήμου. Δεν υπάρχει η παραμικρή ευθιξία, την ίδια στιγμή που ξηλώνουν ρολόγια της ΕΥΔΑΠ στον φτωχό κοσμάκη, σε άλλους με ιλιγγιώδη χρέη στον δήμο, συνεχίζουν να είναι ακόμη και σήμερα πελάτες τους.
Αυτή η διάσταση του θέματος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αφορά όλους μας, γιατί ταυτίζεται με την ηθική πολιτική πλευρά της ζωής του νησιού μας και κατ΄ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας. Ειλικρινά, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος, γιατί έτσι όπως το πάμε σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε δήμο. Είναι μέλημα όλων μας να βγούμε μπροστά και να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ. Δεν πάει άλλο αυτό το απροκάλυπτο πάρε δώσε μεταξύ δήμου και επιχειρηματία όταν δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό σχετικά με τα ανταποδοτικά οφέλη που πρέπει να είχε το νησί μας.
ΥΓ για αποφυγή παρερμηνειών, ως πάρε δώσε εννοούμε την προμήθεια υλικού, την απευθείας ανάθεση προμήθειας υλικού, τα τεράστια χρέη, τις διαταγές πληρωμής, τις πληγές στο περιβάλλον, τα αγάλματα, κλπ που όλοι έχουμε γίνει  μάρτυρες μεταξύ δήμου και επιχειρηματία.

πηγή:salamina24