«ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ….. ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ»



Ο κος Σ. Σοφράς σε μία ανακοίνωση που δημοσίευσε στα blogs, η οποία χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του πανικού, αποκαλεί την εφημερίδα «Ενότητα της Σαλαμίνας», την οποία εκδίδω, κατευθυνόμενο έντυπο το οποίο μάλιστα επέστρεψε μετά από «νεκρανάσταση».  Θεωρεί κατευθυνόμενο έντυπο την «Ενότητα» επειδή συμμερίζεται τις ίδιες πολιτικές απόψεις και ιδέες με ένα πολιτικό πρόσωπο, εν προκειμένω τον Δήμαρχο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Σοφρά όποια εφημερίδα ασπάζεται τις ίδιες πολιτικές θέσεις με ένα πολιτικό πρόσωπο ή έναν συνδυασμό είναι «κατευθυνόμενη». Με το ίδιο σκεπτικό όλες οι εφημερίδες εθνικής εμβέλειας που συμμερίζονται την Α ή την Β πολιτική θέση είναι «κατευθυνόμενες».  Κατά τον ίδιο τρόπο οι τοπικές εφημερίδες της Σαλαμίνας που στηρίζουν ή υιοθετούν τις απόψεις του κου Σοφρά ή των υπολοίπων πολιτικών προσώπων  είναι «κατευθυνόμενες».

Κατ’επέκταση τοπικό έντυπο που κυκλοφόρησε 2 μήνες  μετά την ανάληψη της δημαρχίας από τον κο Σ. Σοφρά, που στήριζε και στηρίζει τις θέσεις του, είναι «κατευθυνόμενο». Υπάρχει όμως μία βασική διαφοροποίηση, μεταξύ του εν λόγω «κατευθυνόμενου» εντύπου («κατευθύνων» ο κος Σ. Σοφράς) και της δικής μου «κατευθυνόμενης», , εφημερίδας («κατευθύνων» ο κος Γ. Τζαβαρής) σύμφωνα πάντα με την δική του τοποθέτηση. Η διαφορά είναι ότι στην εφημερίδα μου διατυπώνονται πολιτικές θέσεις και απόψεις με ήθος και ευπρέπεια, σε αντίθεση με εκείνο το έντυπο (το οποίο «κατεύθηνε») που προσπάθησε να διαβάλλει την τιμή , την υπόληψη και την αξιοπρέπεια πολιτικών πρόσωπων της τοπικής κοινωνίας με συνέπεια την δικαστική και κοινωνική καταδίκη του.
Με την λογική του κου Σ. Σοφρά περί «κατευθυνόμενου» εντύπου, το ίδιο το blog salamis news, το οποίο συνεχώς στηρίζει τον κο Σ. Σοφρά και ασκεί στείρα κριτική στον Δήμαρχο, είναι «κατευθυνόμενο».
Η άποψη που εκφράστηκε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν προσβάλλει μόνο εμένα, αλλά το σύνολο των εφημερίδων που εκφράζουν πολιτικές απόψεις και στάσεις οι οποίες ταυτίζονται εν μέρει η ολοκληρωτικά με ιδέες και απόψεις πολιτικών προσώπων.
Αναφέρεται επίσης στην εν λόγω ανακοίνωση, ότι μοναδικός σκοπός ύπαρξης της εφημερίδας είναι η ενημέρωση για τα υποτιθέμενα ανύπαρκτα έργα της δημοτικής αρχής. Φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός που διάβασε μόνο για τα υποτιθέμενα ανύπαρκτα έργα… σε μία εφημερίδα που αναδεικνύει ποικιλία πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων.
Θα ήθελα τέλος να καταστήσω σαφές ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωσή διέπεται από μία προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης με στόχο την  υποβάθμιση των έργων της τωρινής δημοτικής αρχής. Ακόμη κι αν δεχτούμε την ανυπόστατη και παραπλανητική λογική ότι όλα ήταν έτοιμα από την δημοτική αρχή του κου Σοφρά, δεν αναγνωρίζεται καν το σύνολο όλων των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, στο πλαίσιο μίας τακτικής μηδενισμού.
Γίνεται φανερή η έλλειψη ψυχραιμίας και ανησυχίας του κου Σ. Σοφρά από την επανέκδοση (και όχι νεκρανάσταση όπως χαρακτηριστικά λέει σε μία σαφή έλλειψη πολιτικού πολιτισμού) της εφημερίδας «Ενότητα», η οποία εκδίδεται επί 23 συναπτά έτη, δηλαδή πολύ πριν ξεκινήσει η ενασχόλησή μου με τα δημοτικά δρώμενα του νησιού. Η εφημερίδα θα συνεχίσει να εκδίδεται διατηρώντας τον ακέραιο πολιτικό της λόγο.

Μάνος Δερτούζος
Εκδότης Εφημερίδας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»
Δημοτικός Σύμβουλος