Δημόσιες πλέον οι “κόντρες” της πλειοψηφούσης παράταξης

dimarhio keraynoiτου  Γιάννη Γαβρίλη από τη Γνώμη της Σαλαμίνας

Δημοσίως εκδηλώνονται πλέον οι “κόντρες” και οι αντιπάθειες που σπαράσσουν την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Σαλαμίνας μάλιστα με τρόπο, που επ΄ ουδενί συνάδει με τα αξιώματα που κατέχουν οι “κοντραριζόμενοι” αξιωματούχοι του Δήμου, αλλά ούτε και με τον τόπο και το χρόνο που αυτές εκδηλώθηκαν.
Με την δημόσια εκδήλωση των εντονότατων αυτών αντιπαθειών, από καιρού γνωστών στους παροικούντες την οδό Αμμοχώστου, επιβεβαιώνονται τελικά οι διαλυτικές τάσεις που επικρατούν στην άλλοτε ομονοούσα παράταξη του δημάρχου, ενώ οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν πως “… ότι έγινε δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου …”.
 
Οι μέχρι πρότινος αιρετοί ομονοούντες συνεργάτες του δημάρχου, τοποθετημένοι σε διάφορα πόστα, πνέουν τα μένεα, εξ αιτίας των συνεχών παρεμβάσεων άλλου, αναρμόδιου ως προς το δικό τους αντικείμενό αιρετού, που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον δήμαρχο αλλά κάκιστες με σχεδόν όλους τους υπόλοιπους.
Οι αντιπάθειες αυτές, που από καιρό συζητιούνται στα γραφεία του Δήμου και ενίοτε σε πηγαδάκια, πλέον βγήκαν κυριολεκτικά στη … φόρα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου 27/12 και λίγο πριν αρχίσει η νεανική συναυλία που είχε οργανωθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην αίθουσα Μπόγρη, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Φουρίκης προσπάθησε να εμποδίσει τον δημοτικό σύμβουλο Μάνο Δερτούζο να απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους στην κατάμεστη αίθουσα θεωρώντας ότι ο δεύτερος “καπελώνει” την εκδήλωση των παιδιών. 
Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο, όπου ο Ν. Φουρίκης τον καλούσε να “… καθίσει κάτω, να περιμένει τον δήμαρχο και να μην χαλάσει την εκδήλωση …” αλλά ο πανταχού παρών και μονίμως παρεμβαίνων για όλα Μ. Δερτούζος, ουδόλως επτοήθη και συνέχισε να μιλάει, ξεστομίζοντας ασυναρτησίες, παρά τις … παραινέσεις να κατέβει από το βήμα, έχοντας λίγο νωρίτερα πει στην παρουσιάστρια της εκδήλωσης ότι η παρέμβαση του γίνεται “με εντολή δημάρχου”.
Ακούστε τι ακριβώς έγινε  εδώ(διάρκεια 5 min)


Να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η δημοσιοποίηση μιας ακόμα πολύ έντονης αντιπαλότητας ανάμεσα σε πρωτοκλασάτα στελέχη της πλειοψηφούσης παράταξης, που σοβεί από καιρό, αλλά ο θιγόμενος θεωρεί ότι έφτασε η ώρα να ξεκαθαρίσει την θέση του, ενόψει των επερχομένων εκλογών.