Χριστούγεννα στη κεντρική διασταύρωση της Σαλαμίνας

Πριν περίπου δύο μήνες και ενώ όλη η Ελλάδα ( και όχι μόνο) σοκαρισμένη παρακολουθούσε το δράμα της μικρής Μαρίας (του ξανθού άγγελου για πολλούς) εμείς εδώ από το Salamina-Press είχαμε γράψει στην ανάρτηση  "The Cloud Jumpers" για την υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας πάνω σ' αυτό το θέμα. Κλείνοντας την ανάρτηση γράφαμε:

  " Την προηγούμενη Κυριακή και ενώ όλη η Ελλάδα ήταν "σοκαρισμένη-αναστατωμένη" με τη περίπτωση της "μικρής Μαρίας" ένας πιτσιρικάς 7-8 χρονών επαιτούσε στη κεντρική διασταύρωση για πάνω από οκτώ ώρες(εννοείται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται εκεί το συγκεκριμένο παιδί). Περνώντας αναρωτήθηκα...εμείς τι κάνουμε γιαυτό; Όλοι γινόμαστε μάρτυρες αυτού του φαινομένου αλλά το προσπερνάμε και συνεχίζουμε....
Μέχρι να γίνει "κάτι"... και να πέσουμε ξανά όλοι μαζί από τα σύννεφα;"


Το συγκεκριμένο παιδί είχε καιρό να κάνει την εμφάνιση του και νομίζαμε ότι κάτι άλλαξε... λάθος! Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε ξανά στο ίδιο σημείο να ζητιανεύει, σίγουρα σε κάποιο κοντινό σημείο από εκεί θα βρισκόταν ο πατέρας του ή  η μητέρα του, οι οποίοι θα περίμεναν καρτερικά το μεροκάματο που θα τους έφερνε ο μικρός.
 Στη θέα του φωτογραφικού φακού ο πιτσιρικάς μας γύρισε τη πλάτη και έκρυψε το πρόσωπο του, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς σαν κοινωνία αλλά και οι υπεύθυνοι με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, απλά γυρίζουμε τη πλάτη στο πρόβλημα και συνεχίζουμε.
Φαίνεται ότι, το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και η  προώθηση  ανηλίκου τέκνου σε επαιτεία, δεν το γνωρίζουν ούτε οι γονείς του μικρού αλλά ούτε και οι αρχές.
 Και μη μου πείτε ότι είναι δύσκολο να τους βρουν.

Καλά... Χριστούγεννα