Οι σημαντικότερες αναρτήσεις στο salamina-press για το 2013

Ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα του 2013; Κοιτώντας τα στατιστικά των αναρτήσεων του 2013 ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα γεγονότα με κριτήριο των αριθμό των επισκέψεων σας στις συγκεκριμένες αναρτήσεις. 

Το σημαντικότερο  γεγονός του 2013 ήταν αναμφισβήτητα η έκρηξη που γκρέμισε συθέμελα το ιστορικό μαγαζί της "Κουρολίμπιζας" (δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση με τις φωτογραφίες). Από θαύμα εκείνη  την μέρα  δε θρηνήσαμε θύματα ενώ η είδηση έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα. 

Η αναστολή λειτουργίας του νταμαριού στη θέση Μπατσί μονοπολούσε για αρκετό καιρό όλα τα blog του νησιού. Το θέμα όμως αυτό απασχόλησε και τον πανελλαδικό τύπο. Σε πολλές εφημερίδες γίνονταν αναφορές για παράνομες εξορύξεις σε αναδασωμένες εκτάσεις (δείτε την ανάρτηση από την εφημερίδα "Το ποντίκι") ενώ βουλευτές με επερωτήσεις τους στη βουλή ζητούσαν απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς (ερώτηση Λαφαζάνη με θέμα "Ανεξέλεγκτη η λειτουργία του λατομείουΑγγέλου στη θέση Γούβα-Μπατσί στη Σαλαμίνα"). Τελικά με απόφαση της Αντιπεριφέρειας το νταμάρι σφραγίστηκε αν και η μεταφορά αδρανών συνεχίστηκε για πολλούς μήνες ακόμα (Σφραγίστηκε από την αντιπεριφέρεια Νήσων το λατομείο «Αγγέλου»)

Οι θάνατοι δύο νέων ανθρώπων συγκλόνισαν την κοινή γνώμη του νησιού. Η αυτοκτονία ενός 34 υπαξιωματικού (δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση) και ο πνιγμός μια 30χρονης γυναίκας (δείτε τη σχετική ανάρτηση) καταγράφηκαν στο μακρύ κατάλογο των νέων ανθρώπων που οι ευαίσθητες χορδές  τους οδηγούν στο απονενοημένο διάβημα.    

Δέκα ημέρες κράτησε η κόντρα των πλοιοκτητών και των δύο κοινοπραξιών με την κυβέρνηση που ταλαιπώρησε τους κατοίκους του νησιού. Στις 13 Μαΐου η κυβέρνηση απαγόρευσε στα πλοία και των δύο κοινοπραξιών να εκτελούν τα δρομολόγια του πορθμείου Πέραμα - Παλούκια λόγω της μη συμμόρφωσης των κοινοπραξιών σε νομοθεσία που προβλέπει την ασφαλιστική κάλυψη επιβατών και προϊόντων και είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πλοία από άλλες γραμμές με εντολή του υπουργείου εξυπηρετούσαν το πορθμείο δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του υπουργείου να τραβήξει την κόντρα στα άκρα. Τελικά χαμένοι εκτός βέβαια από τους πολίτες του νησιού που υπέστησαν όλη αυτή την ταλαιπωρία ήταν οι πλοιοκτήτες αφού εκτός των άλλων άνοιξαν την όρεξη και σε άλλους να δραστηριοποιηθούν στη γραμμή Παλούκια - Πέραμα (Οι "νεοφερμένοι" γλυκάθηκαν...και επέστρεψαν)

Αλλά και το αστυνομικό δελτίο το 2013 ήταν πλούσιο. Από αυτά όμως που ξεχώρισαν ήταν η σύλληψη 63χρονου για την καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς αλλά και η υπόθεση του αστυνομικού που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας που συνελήφθη για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ως μέλος εγκληματικού κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας (το δελτίο τύπου με φωτογραφίες).

Η ενάτη Ιουλίου ήταν η μέρα που όλο το ελληνικό σταρ σύστεμ έστρεψε το βλέμμα του στο νησί
μας. Ήταν η μέρα οι "Βάκχες" με λαμπερό πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά αποδίδοντας φόρο τιμής στον μεγάλο τραγωδό που έζησε στο νησί έκανε την τελική ανοιχτή πρόβα στο Ευριπίδειο θέατρο. Πολλά ονόματα της εγχώριας σόου μπίζ αλλά και πολύ κόσμος γέμισαν το θέατρο και απόλαυσαν την παράσταση με τον λαμπερό πρωταγωνιστή. (δείτε τη σχετική ανάρτηση)    

Ο θάνατος του Π. Φύσσα συγκλόνισε το πανελλήνιο και αναπόφευκτα επηρέασε και τους κατοίκους του νησιού μας. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή και εκλογικά αλλά και οργανωτικά ήταν ισχυρή στο νησί. Πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την ύπαρξη κρυμμένων όπλων στο νησί ενώ έγιναν και συλλήψεις μελών της (δείτε την ανάρτηση). 

Τα δημοτικά δρώμενα αποτελούν πάντοτε δημοφιλείς αναρτήσεις. Εκεί οι εξελίξεις το 2013 ήταν πολλές και συγκέντρωσαν  πληθώρα σχολίων. Παραιτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν πανηγυρικά άλλα όπως όλα δείχνουν μείναν από καύσιμα  γεμίζουν τακτικά των χώρο των αναρτήσεων. Εν όψη μάλιστα των εκλογών το θερμόμετρο συνεχώς θα ανεβαίνει. 

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο θέματα πολύ δημοφιλή μεταξύ των αναγνωστών μας. Πρώτο το θέμα της ζεύξης που επανήλθε με πολλές και διαφορετικές μορφές και δεύτερο το νησάκι του Αγ. Γεωργίου και της προσπάθειας των ανθρώπων του δήμου  να επιστρέψει στο δήμο Σαλαμίανας

Υπάρχουν σίγουρα και άλλες ειδήσεις που σας έκαναν εντύπωση όμως αυτές ήταν οι αναρτήσεις που ο αντίκτυπος τους ξεπέρασε τα όρια του νησιού μας. Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία ευτυχία και ευόδωση των προσδοκιών σας και ας ευχηθούμε όλοι το 2014 να είναι το έτος που το χαμόγελο και η ευτυχία θα επιστρέψει σε όλους τους Έλληνες 

Καλή χρονιά 

salamina-press 


.