Ε.Π.Ο. ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ: ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Σαλαμινομάχων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Αμπελάκι. Το παρών έδωσαν άνθρωποι από την τοπική διοίκηση του νησιού ο αντιδήμαρχος ΔΚ Αμπελακίων και αναπληρωτής δημάρχου κύριος Πέτρος Παπαθεοχάρης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κύριος Γρηγόρης Καπετανάκης, ο τέως δήμαρχος Αμπελακίων κύριος Στέλιος Γκίνης, η τέως αντιδήμαρχος Αμπελακίων Σταυρούλα Γεροντιώτου, η τέως Αντιδήμαρχος Σαλαμίνος Ειρήνη Μπινιάρη, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ Μαρία Μίχα,
ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μάνος Δερτούζος, ο πρόεδρος ΔΚ Σαλαμίνος Ανδριανός Σωτήρης, η σύμβουλος ΔΚ Σαλαμίνος Αγγουράκη Καίτη, ο δημοτικός σύμβουλος Γίωργος Μπίλιας, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής συνδυασμού Ρούλα Νάννου και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βενετσάνος.
Από αθλητικά σωματεία προσήλθαν:
Ο πρόεδρος του Αία Σαλαμίνος Λουκάς Τάσος
Ο εκπρόσωπος του Αμπελακιακού Κατσιγιάννης Κώστας
Ο εκπρόσωπος της ΑΕ Σαλαμίνος Μωησίδης Αντώνης
Ο πρόεδρος των Αστεριών Δραπετσώνας Τράκας Χρήστος.
Μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Πειραιά Κύριοι Κανδύλης Λουκάς, Σταματάτος Γιάννης, Γιώργος Κουνιάς Τάσος Βιλλιώτης και η κυρία Μωρέ Ιωάννα.
Ο δημοσιογράφος από την εφημερίδα Φώς τον Σπορ Σωτήρης Καλογιάννης
Οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρονικού portal topiko24.gr Νίκος Μακρής και Αλεξάνδρα Βερύκιου, ο φωτογράφος και καμεραμάν του topiko24.gr Ντίνος Λιορίσης η αντρική ομάδα αλλά και παιδιά των ακαδημιών. Η εκδήλωση είχε μόνο μία βράβευση και αυτή ήταν προς τον ιδρυτή του ιστορικού σωματείου των Σαλαμινομάχων κο Αναστάσιο Καλαιτζίδη  η ποία έγινε δια χειρός του νυν προέδρου, Στέλιο Φασουλή. Κάτω από τις ευχές του πατέρα Αναστάσιου, κόπηκε η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη πίτα με το φλουρί να πέφτει στο κομμάτι της αντρικής ομάδας. Ημέρα ... σημαδιακή η χθεσινή καθώς η ομάδα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, βρίσκεται πρώτη και μόνη στην βαθμολογία και όπως λέει και η προέλευση του εθίμου για αυτόν που κερδίζει το φλουρί, έπεται τύχη για την ομάδα των “κυανόλευκων” αλλά και για τον πρόεδρο του σωματείου, Στέλιο Φασουλή, που σε λίγες μέρες η αγκαλιά του θα κρατά την δεύτερη γυναίκα της ζωής του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :
Τα αδέρφια Παναγιώτη και Νίκο Μουράτο για την χορηγία της πίτας
Την υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Τσαβαρή Γιάννη Σπαθή Σοφία.