Το παρόν που δεν μας αξίζει …. τα ερωτηματικά που προκύπτουν από τα μπερδέματα

Με το παρόν άρθρο θα εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έπρεπε να είχαμε από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας. Η Ρεβυθούσα ως γνωστόν ανήκει διοικητικά στη ν. Σαλαμίνα. Αν κάνετε μία περιήγηση στο διαδίκτυο θα δείτε αρκετές περιπτώσεις δημάρχων που έχουν διεκδικήσει και έχουν πετύχει ανταποδοτικά οφέλη από εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμαρχος Τρίπολης, ο οποίος κέρδισε έργα αξίας 300.000 ευρώ, ανταποδοτικά από γνωστή εταιρία φυσικού αερίου. Τα έργα αυτά προτάθηκαν από τη δημοτική αρχή ως ανταποδοτικά για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών, όπου γίνεται η διέλευση του αγωγού ενώ μόλις πρόσφατα είχαν ολοκληρωθεί άλλα τρία έργα με δαπάναις από την κατασκευάστρια εταιρία των αγωγών.

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει γύρω μας εμείς ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τα ανταποδοτικά έργα από την εταιρία που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που έχουν γίνει στην Ρεβυθούσα. Κι αν στις προηγούμενες περιπτώσεις μιλάμε για απλές διελεύσεις αγωγών τότε τι πρέπει να απαιτήσουμε εμείς που έχουν εγκατασταθεί τεράστιες δεξαμενές; Έργα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του νησιού αλλά και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών με παρεμβάσεις στο περιβάλλον.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα περίεργη σύμπτωση αποτελεί και η απουσία της 23/2012  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από το αρχείο, αφού όπως μπορείτε οι ίδιοι να διαπιστώσετε έχει ανακληθεί από το διαδίκτυο επειδή εκ παραδρομής, όπως αναφέρει η ίδια η απόφαση, έχουν γραφεί λανθασμένα στοιχεία. Αν σκέφτεστε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους να έχει ανακληθεί, να ξέρετε δεν φταίμε εμείς που είστε πονηροί. 
Τελικά είναι πολύ σημαντικό πράγμα σήμερα ο δήμαρχος να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες του. Θα χαρούμε πολύ να ενημερωθούμε και να πληροφορήσουμε στη συνέχεια τους αναγνώστες μας, ποια είναι τα αντίστοιχα έργα που έχει υλοποιήσει ο σημερινός δήμαρχος Σαλαμίνας.
Η εικόνα όπως εμφανίζεται στο διαδίκτυο για την 23/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 




πηγή:salamina24.gr