Οι Δήμοι της Αττικής που "πονοκεφαλιάζουν" τον Αλέξη Τσίπρα

Σε "άλυτο γρίφο" - ως γνωστόν - έχει μετατραπεί η επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου, που θα υποστηρίξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Δήμο Αθηναίων. Τα ονόματα που έχουν "πέσει στο τραπέζι" είναι πολλά, ενώ τα περισσότερα εξ' αυτών, συγκαταλέγονται στην κατηγορία "επώνυμοι".

Όμως, πέραν του Δήμου Αθηναίων, "αφόρητος" είναι ο "πονοκέφαλος" του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, και των στελεχών της «Κουμουνδούρου» για τους υποψηφίους και στους λοιπούς, "πέριξ" του Δήμου Αθηναίων, Δήμους...
Ξεκινάμε με τον Δήμο Ζωγράφου, η υποψήφια Δήμαρχος του 2010, κα. Τίνα Καφατσάκη, μπορεί να φαντάζει ως το "αδιαφιλονίκητο φαβορί" για το χρίσμα, ωστόσο πολλά τοπικά στελέχη αρνούνται να την αποδεχτούν, λόγω της συνεργασίας της το 2006, με τοπικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Προκρίνουν, μάλιστα, τη λύση της κας Ράνιας Νενεδάκη, η οποία όμως δεν έχει, ούτε την εμπειρία, ούτε το "πολιτικό βάρος" της κας Καφατσάκη.

Στο Δήμο Χαϊδαρίου, το "άδειασμα" του κ. Κώστα Ασπρογέρακα, που υποστηρίχτηκε το 2010 και που αποδίδεται - από τον ίδιον τουλάχιστον - στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Χαϊδαρίου το 2006, Βασίλη Βίτσα, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε δύο ψηφοδέλτια από τον ίδιο χώρο. Ένα "αντάρτικο" του κ. Κώστα Ασπρογέρακα και ένα του κ. Θεόδωρου Σπηλιόπουλου, που θα έχει και την επίσημη στήριξη της «Κουμουνδούρου».

Σοβαρότατα διλήμματα, εξάλλου, αντιμετωπίζουν τα στελέχη της «Κουμουνδούρου» για τα "χρίσματα" στους Δήμους Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Μεταμόρφωσης, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Γαλατσίου, Μοσχάτου - Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.

Κυριότερη αιτία είναι η ένδεια τοπικών στελεχών, σε συνάρτηση με την δυναμική των νυν δημάρχων.