Επανίδρυση του ιστορικού 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σαλαμίνας

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
ΠΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΤΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ   
ΕΦΟΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Κύριοι, 
Η Τοπική Εφορεία Σαλαμίνας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την επανίδρυση του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων. 
Το ιστορικό 2ο Σύστημα είχε προπολεμικά ιδρυθεί και λειτουργήσει στον συνοικισμό εργαζομένων μέσα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και βαθμοφόροι του ήσαν σχεδόν αποκλειστικά Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού. 

Σήμερα το 2ο Σύστημα έχει σαν αποστολή να καλύψει προσκοπικά το Νότιο μέρος του Νησιού μας και η έδρα του θα είναι το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αιαντείου. 
Με την επανίδρυση του 2ου Συστήματος οι προσκοπικές μονάδες της Σαλαμίνας γίνονται τρεις: Το 1ο Σύστημα στο Κέντρο Νεότητας, το 2ο Σύστημα στο Αιάντειο και το 3ο Σύστημα στο Πάρκο Παλουκίων.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Η Τοπική Εφορεία Σαλαμίνας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σαλαμίνας το οποίο θα στεγαστεί στο κτήριο του  παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αιαντείου, το οποίο επισκευάζεται ήδη για τον σκοπό αυτό.

          Στο 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων μπορούν να εγγράφονται παιδιά:

1.     Ηλικίας 7 έως 11 ετών στην «Αγέλη Λυκοπούλων»
2.     Ηλικίας 11 έως 15 ετών στην «Ομάδα Προσκόπων»
3.     Ηλικίας 15 έως 18 ετών στην «Κοινότητα Ανιχνευτών».

Οι Εγγραφές θα αρχίσουν το Σάββατο 3/5/14 ώρα 18:00 – 20:00 και Κυριακή 4/5/14, ώρα 11:00-13:00  στη έδρα του 2ου Συστήματος στο παλαιό Δημ. Σχολείο Αιαντείου.  Για πρόσθετες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αρχηγό Συστήματος  κ. Αλεξ. Ιωσηφίδη στον τηλεφωνικό αριθμό 6941492305.

                                             
Γιάννης Αρμενάκης                                           
Τοπικός  Έφορος  Σαλαμίνας                              
του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων