ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Με πολλή κατάνυξη και ιερά μυσταγωγία τελέσθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 το πρωί η θεία Λειτουργία στο κατανυκτικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Φανερωμένης στην Σαλαμίνα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σαλαμίνος, π.Τιμόθεο και άλλους πατέρες.
Η θεία Λειτουργία τελέσθηκε επί παρουσία της Μοναστικής Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, από τα Βάγια Θηβών και πολλών ευλαβών προσκυνητών από την περιοχή αυτή.
Μετά την θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλε πολυμελής χορός των μοναστριών της αδελφότητος του Ευαγγελιστού της αγάπης, με προεξάρχουσα την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη αυτής, Γερόντισσα Ευπραξία, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αειμνήστου Γεροντίσσης Φιλοθέης, που μαζί με την Γερόντισσα Ευπραξία, εμόνασαν στον Άγιο Γεώργιο πριν από σαράντα περίπου χρόνια, δίδοντας πολλούς πνευματικούς αγώνες και συγκροτώντας εκεί την πρώτη ζύμη της ιεράς  αδελφότητος τους.
Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στο τέλος του μνημοσύνου στην αγία βιοτή της μακαριστής μοναχής αλλά και στις πολλές μυσταγωγικές ώρες, τις γεμάτες από κατάνυξη, θεία πληρότητα και προσευχή που συνέζησαν τα πρώτα χρόνια του νεανικού τους ενθουσιασμού, κληρικοί, μοναχές και λαϊκοί, στο ιερό αυτό παρεκκλήσιο, στην πνευματική αυτή κυψέλη του Αγίου Γεωργίου, του Μεγαλομάρτυρος και χαριτοβρύτου.
Στο τέλος ακολούθησε προσκύνημα και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Φανερωμένης, στο βυζαντινό καθολικό της Ιεράς Μονής και στις θαυμάσιες τοιχογραφίες του.
Ο Σεβασμιώτατος και οι μοναχές, έγιναν δεκτοί με πολλή αγάπη από την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Παρθενία Μοναχή και την εν Χριστώ αδελφότητα της.