ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ"

Εχθές το βράδυ έγινε μια εκδήλωση από το 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας στο θεατράκι Σεληνίων και αφορούσε μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο έργο που όλοι μας έχουμε δει  «οι Γερμανοί ξανάρχονται» του οποίου το μήνυμα βρίσκει αντίκτυπο και στις μέρες μας. Αυτοί οι μικροί θησαυροί-μαθητές του γυμνασίου μαζί με τους μέντορες του είδους, δύο καθηγήτριες-φιλόλογους παρακίνησαν τα παιδιά τους να ενσαρκώσουν και να μεταδώσουν με τέλεια ποιότητα και αυταπάρνηση το νόημα του έργου αποδεικνύοντας ότι όταν κάτι αγαπάς, το κάνεις σωστά.
Αξίζουν συγχαρητήρια καταρχήν στα παιδιά μας, στη σκηνοθεσία, επιμέλεια, παραγωγή από τους  καθηγητές που πραγματικά έκαναν τα πάντα για να πετύχει και πέτυχε,  παρόλες τις αντίξοες συνθήκες , αλλά και στην διεύθυνση του γυμνασίου που πραγματικά μόχθησε για να στήσει τα σκηνικά, να προμηθευτεί τα απαιτούμενα της παράστασης  και να μην λείψει τίποτα.

Ολοι αυτοί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί θησαυροί, μικροί-μεγάλοι,  που  κρύβονται σε περιοχές της περιφέρειας δίνουν το παράδειγμα και δείχνουν το δρόμο ξεδιψώντας από το θερμό χειροκρότημα ως αμοιβή τους στις δύσκολες μέρες μας.

Ας πάρουμε όλοι μας δύναμη από αυτά τα «μικρά γεγονότα» και να χειροκροτήσουμε όλους τους ιθύνοντες ευχόμενοι να τους ξαναδούμε σε κάποια άλλη παράσταση.

Σας ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε.

Σπυρίδων Κ.