Ενημερωτικό δελτίο του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου του Αγ. Νικολάου


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  Νο 2   ΙΑΝ-ΜΑΙΟΣ 2014

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

            Ολοκληρώθηκε σχεδόν η αποχέτευση και στο υπόλοιπο τμήμα της περιοχής του Αγίου Νικολάου από την οδό Μουσών μέχρι την οδό Αιγίνης. Την 22 Απριλίου 2014 έγινε η πρώτη σύνδεση  και μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί πάνω από 20 συνδέσεις. Οι κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής του Αγ. Νικολάου πρέπει να υποβάλλουν στο Δήμο αιτήσεις για σύνδεση το συντομότερο δυνατόν ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο των λυμάτων στους δρόμους που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία . 
ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. Το ΔΣ του Συλλόγου θα καταβάλλει προσπάθειες, ώστε ο Δήμος να μεριμνήσει για  να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος  αναμονής από την υποβολή της αίτησης μέχρι τη σύνδεση.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.

Ολοκληρώθηκε σχεδόν  η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στις οδούς Ποσειδώνος, Μουσών και Ερμού της περιοχής του Αγ. Νικολάου.  Από το Σύλλογο  μας έχει ζητηθεί εγγράφως από τον Δήμο να επεκταθούν τα έργα   και στις υπόλοιπες οδούς της περιοχής και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις , ότι θα ενταχθούν και οι οδοί  Ευρισάκη, Τεύκρου και Φιλίππου. 
                                 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
          Μετά από έγγραφο αίτημα του Συλλόγου  μας εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μελέτη μονοδρόμησης των καθέτων επί της Αγ. Νικολάου οδών.   Η εν λόγω μελέτη  εγκρίθηκε ομόφωνα  από το Δημοτικό Συμβούλιο και απομένει η υλοποίησή της με την κατασκευή και την τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων σήμανσης

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

          Το θέμα της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης του Αγίου Νικολάου, παραμένει στάσιμο παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πριν από ένα χρόνο  ομόφωνα με την υπ αριθμό 184/2013 απόφαση του την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Αγ. Νικολάου Σαλαμίνος . Το ΔΣ του συλλόγου εκτός από τον Δήμο συνεργάζεται για το εν λόγω θέμα και  με το Σύλλογο Μηχανικών Σαλαμίνας.
          Μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπλαση ο Σύλλογος μας έχει ζητήσει από τον Δήμο   εγγράφως να μεριμνήσει για την οργάνωση δυο μικρών παραλιών  στην περιοχή μας με τα στοιχειώδη (αποδυτήρια, ντους ομπρέλες κάδους απορριμμάτων) ώστε να μπορούν οι δημότες ευπρεπώς να  κάνουν το  μπάνιο τους.


ΠΑΙΔΙΚΗ  ΧΑΡΑ

          Τοποθετήθηκε πινακίδα στην είσοδο της παιδικής χαράς στην οποία αναγράφονται οι ώρες λειτουργίας και οι προϋποθέσεις χρήσης της.
          Πραγματοποιήθηκαν μικρές εργασίες καθαρισμού και συντήρησης από τις υπηρεσίες του Δήμου πλην όμως εκκρεμεί η πλήρης ανακαίνιση της  παιδικής χαράς ώστε να αποκτήσει το απαραίτητο πιστοποιητικό καταλληλότητας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΓΙΟΥ . ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τοποθετήθηκαν πινακίδες με την ονοματοθεσία των καθέτων οδών επί της Αγίου Νικολάου.
          Τοποθετήθηκαν προειδοποιητικές πινακίδες και φωτισμός στην επικίνδυνη  στροφή νότια του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου.
           Τοποθετήθηκαν παγκάκια στο αλσύλλιο 
           Επισκευάστηκαν τα σπασμένα καλαθάκια απορριμμάτων επί της Αγ. Νικολάου.
            Επισκευάστηκε το προ εικοσαετίας  εγκατασταθέν ηλεκτρικό δίκτυο και τοποθετήθηκαν νέοι προβολείς οι οποίοι φωτίζουν το αλσύλλιο του Αγ. Νικολάου και μέρος της παραλίας
.
ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή μας είναι σε κακή κατάσταση, ο Σύλλογος μας έχει ζητήσει εγγράφως την αποκατάσταση της οδοποιίας σε όλους τους δρόμους με προτεραιότητα την λεωφόρο Αγ. Νικολάου. Από πλευράς Δήμου έχει ληφθεί μέριμνα όπως μας έχουν ενημερώσει πλην όμως πρέπει να τελειώσουν όλες οι συνδέσεις για την αποχέτευση ώστε να μην  σκαφτούν εκ νέου  οι δρόμοι .

ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την  Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 07.30 μ.μ, συγκαλείται Γενική Συνέλευση  στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου προς  ενημέρωση των κατοίκων για τα υφιστάμενα προβλήματα στην περιοχή μας και  τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε για την επίλυση τους.. Προσκαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Αγ. Νικολάου. 


 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ