«ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΜΟΔΑ»

Όπως έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στο προσκήνιο μια νέα μόδα, γυμναστική ακολουθούμενη απαραίτητα από πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής όπως αυτό της πρωτεΐνης. Από την ηλικία των 16 χρονών γίνεται ασύστολη χρήση του παραπάνω παρασκευάσματος με καμία επίβλεψη γιατρού ή μεγαλυτέρου δυστυχώς.

Καλό το γυμναστήριο και το εφέ με τα αμάνικα και τα τιραντέ πίνοντας την πρωτεΐνη στο shaker, έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχουν παρενέργειες κατά τη χρήση αυτής της σκόνης; Και αν δεν έχεις αναρωτηθεί πότε και εστιάζεις μόνο στη γρήγορη και αφύσικη αύξηση των μυών (τουμπάνιασμα) για δική σου ευχαρίστηση ή άλλους σκοπούς, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείς περί τη χρήση αυτού του παρασκευάσματος για τη δική σου προστασία πάνω απ’ όλα;
Σίγουρα έχουν βρεθεί πολλοί, οι περισσότεροι σχεδόν που θα σου έχουν πει «Έλα μωρε, πάρε να γίνεις τούμπανο και να σε κοιτάνε...» και πως δεν εμπεριέχεται κανένας κίνδυνος περί υγείας. Καλύτερα αυτούς τους ανθρώπους να τους αποφεύγεις. Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα..

«Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, αν η πρόσληψη πρωτεΐνης υπερβαίνει τις ημερήσιες συστάσεις που αναλογούν σε κάθε σώμα, μπορεί να οδηγήσει σε ηπατικά και νεφρικά προβλήματα. Επομένως, καλό είναι να ακολουθεί κάποιος τα επίσημα δεδομένα και να μην οδηγείται σε υπερβολές.»

Με βάση το παραπάνω απόσπασμα θα’θελα να απευθυνθώ στα δικά μας παιδιά της Σαλαμίνας ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ. Άσε τα εφέ και τις φιγούρες  γιατί έχουμε βιώσει πολλά τραγικά περιστατικά στο νησί μας και προσπάθησε όσο το δυνατόν να κάνεις φυσική γυμναστική και φυσιολογική διατροφή.

«ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙ»


Με εκτίμηση Q.