Αν. Μακρή-Τοπούζογλου:"Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης μου από τον συνδυασμό ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ"

 Με την επιστολή μου αυτή λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 66 του νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχους Α87 Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης ,σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου ως δημοτικός σύμβουλος , από την παράταξη "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ".
 Στην μέχρι σήμερα πορεία μου, ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις αξίες και τις αρχές μου και κυρίως δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.
 Πολιτική για μένα είναι προσφορά ,συμπαράσταση ,βοήθεια ,αλληλεγγύη με κάθε τρόπο στον συμπολίτη σου είναι πέρα από κόμματα, χρώματα και παρατάξεις.
   Ουδέποτε είχα στόχο να πραγματοποιήσω πολιτική καριέρα , η να μετεξελιχθώ σε έναν καρεκλοκένταυρο εκπρόσωπο της τοπικής μας κοινωνίας, ο οποίος θα χρησιμοποιούσε τη θέση του δημοτικού συμβούλου ή το οποίο αξίωμα προς όφελος των δικών του πολιτικών  η άλλων φιλοδοξιών.
   Πιστεύω ότι το καράβι της δημοτικής μας αρχής ακολουθεί εδώ και μήνες λανθασμένη ρότα και παρά το γεγονός ότι βλέπουμε το παγόβουνο μπροστά μας, ουδείς παίρνει στα χέρια το τιμόνι για να αποφευχθεί η μοιραία σύγκρουση.
   Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση είναι, η αδιαφάνεια, αδράνεια, αναποτελεσματικότητα, η παντελής έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, η εξυπηρέτηση των "ημετέρων" , η αδυναμία διοίκησης  του δήμου και τέλος η κορυφαία πράξη του δράματος που βιώνουμε εμείς και οι συμπολίτες μας ενάμιση χρόνο τώρα , η ένταξη του δήμου στο Μνημόνιο , μετά από την δεκάμηνη απραξία της Δημάρχου και με συνοπτικές διαδικασίες.
   Ας απαντήσει επιτέλους η κυρία Δήμαρχος στο ερώτημα όλων των Σαλαμίνιων…
Ποιος Διοικεί αυτό τον Δήμο;  Από την αρχή σχεδόν της ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή , βοά η Σαλαμίνα για το ρόλο που διαδραματίζουν στην διοίκηση του Δήμου εξωθεσμικοί παράγοντες ευρισκόμενοι εντός ή εκτός του Δημαρχείου.
   Θέλω επίσης , αφενός μεν να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δημότες του Δήμου Σαλαμίνας που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους στις αυτοδιοικητηκές εκλογές του 2014 , και αφετέρου , να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω προσηλωμένη και αμετάκλητη στις αρχές και της αξίες που με διέπουν , να αγωνίζομαι με την ίδια αγάπη για τον Δήμο Σαλαμίνας , παλεύοντας πάντα με ήθος για τα κοινωνικά , πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.


                                                 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΚΡΗ-ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ
                                               ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ