Δελτίο τύπου Δήμου Σαλαμίνας - Διαπαραταξιακής επιτροπής σχετικά με την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Ύστερα από ένα πολύµηνο ταξίδι η λαµπρή ιδέα υποψηφιότητας της Σαλαµίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η οποία άναψε ως φλόγα από την προηγούµενη δηµοτική αρχή και εδραιώθηκε επί της νέας έφτασε στον προορισµό του.

Την πορεία συνεχίζουν η Ελευσίνα, η Καλαµάτα και η Ρόδος. Συγχαρητήρια! Θα συνεργαστούµε µαζί τους για κοινές δράσεις, που θα βελτιώσουν περαιτέρω το πολιτιστικό τοπίου του τόπου µας.


Το γεγονός της κατάθεσης υποψηφιότητας, από µόνο του, κατατάσσει τη Σαλαµίνα σε ένα από τα 14 µοναδικά σκαλοπάτια των πόλεων που διαγωνίστηκαν για τον τίτλο αυτό.

Μόνο η Σαλαµίνα κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς καµία επιβάρυνση στον δηµοτικό προϋπολογισµό.

Λαµβάνοντας οµόφωνα την απόφαση το Δηµοτικό συµβούλιο να συµµετάσχει, η Σαλαµίνα. στην διαδικασία αυτή ταυτόχρονα εντάχθηκε και στο Δίκτυο των υποψήφιων Πολιτιστικών Πρωτευουσών.

Με εξωστρέφεια, µακριά από εγωκεντρισµούς και µε γνώµονα το φιλότιµο και τον εθελοντισµό κατατέθηκε η υποψηφιότητα της.

Όλη η προσπάθεια πραγµατοποιήθηκε µε επαγγελµατισµό και ανιδιοτέλεια. Η εµπειρία που αποκτήθηκε και κυρίως η δουλεία που έγινε δε θα πάει χαµένη.

Υποσχόµαστε ότι και χωρίς τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας, θα προσπαθήσουµε να υλοποιήσουµε τους σχεδιασµούς µας.

Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε από καρδιάς όλους όσους πίστεψαν σ’ αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν σε όλες της φάσης διεκδίκησης.
Σαλαµίνα, 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Δήµαρχος                                                              Ο εκτελεστικός Διευθυντής
                                                                                                Σαλαµίνα 2021

Ισιδώρα Ναννου Παπαθανασίου                                   Γεώργιος Λ. Παχής