Έκκληση για εθελοντές στο λιμάνι τους Πειραιά - Χιλιάδες οι πρόσφυγες

Έκκληση για χέρια που θα προσφέρουν βοήθεια στους περίπου 2.000 πρόσφυγες, που βρίσκονται συνωστισμένοι τις τελευταίες ημέρες στις πύλες Ε1 και Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά απευθύνουν οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται ήδη εκεί.


Όπως ανέφεραν στο in.gr εθελοντές, υπάρχει μεγάλη ανάγκη ιατρικού προσωπικού (παιδίατροι, παθολόγοι, κ.λπ), όπως και ανθρώπων που θα βοηθούν στη διανομή φαγητού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, ζητούνται μεταφραστές για αραβικά και φαρσί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται απευθείας στις πύλες Ε1, Ε2 και Ε7 του λιμανιού και θα λαμβάνουν οδηγίες από τους εθελοντές που βρίσκονται ήδη εκεί.

Ελλείψεις υπάρχουν και για είδη, όπως πάνες, μωρομάντηλα, αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά, αντιβιωτικά για παιδιά, αντιβηχικά σιρόπια για παιδιά, αεροθάλαμοι εισπνοών για παιδιά (δεκτοί και μεταχειρισμένοι), κολλύρια για τα μάτια, ξηρά τροφή (μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί, κρουασάν, μπισκότα, κ.λπ.), κονσέρβες, γάλατα μακράς διαρκείας για ενηλίκους, γάλατα για βρέφη και παιδιά, νερό, ζάχαρη, τσάι.

Επίσης, ανάγκη υπάρχει για κουβέρτες, υπνόσακους και παπούτσια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εθελοντών, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περί τους 2.000 πρόσφυγες στις αίθουσες επιβατών του λιμανιού, ενώ αναμένονται άλλοι περίπου 600 με τα πλοία, τα οποία καθυστερούν την αναχώρησή τους από τα νησιά.

Ανάλογες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν και στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκατοντάδες είναι οι πρόσφυγες που περνούν τις μέρες και τις νύχτες τους στις πλάκες της πλατείας.