Για την αποφυγή του φιάσκου...ένα μικρό μαθηματικό πρόβλημα για τη Δήμαρχο

Σκέψεις για την αποφυγή ενός ακόμα φιάσκου....
Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον την ανακοίνωση του γραφείου της δημάρχου για το δημοψήφισμα σε σχέση με τη γέφυρα και δεν σας κρύβω ότι παρόλο που χρησιμοποιώ καθημερινά τα ferry boat λόγω εργασίας είμαι αναποφάσιστος όπως φαντάζομαι και αρκετοί κάτοικοι του νησιού. Οι λόγοι είναι ότι για να πάρεις μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ξέρεις τους όρους και τις προϋποθέσεις με ακρίβεια και όχι να κάνεις μια απλή δήλωση προθέσεων σε ένα τελείως υποθετικό σενάριο. Για παράδειγμα τι είδους γέφυρα, ποιο θα είναι το κόστος διέλευσης, από που θα περνάει δηλ. εγώ που μένω στα Παλούκια μπορεί να ψηφίσω ΝΑΙ και η γέφυρα να περνάει πάνω από το σπίτι μου... 
Τα αφήνω όμως αυτά και στον επιπόλαιο τρόπο με τον  οποίο έχουν αποφασιστεί και σας θέτω το εξής πρόβλημα που και ένα 10 χρονο παιδί μπορεί να το λύσει και να αποδείξει ότι μάλλον οδηγούμαστε σε φιάσκο. Θέτουμε λοιπόν το εξής πρόβλημα στην κυρία Δήμαρχο που έχει παιδιά  και όταν τα διάβαζε στο δημοτικό θα είχε λύσει τέτοια προβλήματα: 

"σε μια πόλη κατοικούν 31.000 πολίτες (είναι οι εγγεγραμμένοι με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του 2014) και θέλουμε να πάρουν μέρος σε μια ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό στήνουμε 8 κάλπες. Ψηφίζουν οι 23.000 κάτοικοι (τόσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του δήμου το 2014). Αν θεωρήσουμε ότι για κάθε ψηφοφόρο απαιτούνται 2min για να ψηφίσει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία;"   

Η λύση του προβλήματος είναι η εξής:

23.000 κάτοικοι / 8 κάλπες  = 2875 κάτοικοι σε κάθε κάλπη
2.875 * 2 min = 5750 min συνολικός χρόνο για κάθε κάλπη 
το μετατρέπουμε σε ώρες διαιρώντας με το 60min/h και έχουμε 95 ώρες ανά κάλπη δηλαδή περίπου 4 ημέρες ανά κάλπη

Με λίγα λόγια το φιάσκο προ των πυλών. Ας ελπίσουμε να διαψευστούν και τα μαθηματικά και εγώ και να προκύψει κάτι θετικό αφού πραγματικά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα οι πολίτες πρέπει να πάρουν θέση. 

Υ.Γ. Τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση των διαχειριστών. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας