Δύτες θα ελέγξουν το βαθμό ρύπανσης στο βυθό της Σαλαμίνας

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση σε πολλές παράκτιες περιοχές, από τη Σαλαμίνα έως τη Γλυφάδα, μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό πριν από 17 ημέρες.
-->

Σήμερα, αναμένονται δύτες στην περιοχή του όρμου Σεληνίων Σαλαμίνας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες αντιρρύπανσης και επιθεώρηση του βυθού με υποβρύχια μέσα, οι οποίοι και θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών απορύπανσης, σε όποια θαλάσσια περιοχή απαιτηθεί.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων - Λιμνιώνα - Κυνοσούρας, συνεχίστηκε ο εντατικός καθαρισμός των ακτών από 122 άτομα προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών με τέσσερα πλυστικά μηχανήματα. Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «Φρεαττύδα», πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο πέντε ατόμων της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου, η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο. Το πετρελαιοφόρο «Σύρος» έχει απαντλήσει έως τώρα φορτίο πετρελαιοδειδών περίπου 887m3 φορτίου, ενώ στο πετρελαιοφόρο «Lassea βρίσκονται άλλα 1.533 κυβικά.


in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ