Κόντρα στη Βουλή για νέα έκθεση για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε στη Βουλή για το ζήτημα του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και της επακόλουθης ρύπανσης στον Σαρωνικό.


-->
Σε σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής αποφάσισε τη σύνταξη νέας έκθεσης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις ισχυριζόμενοι πως δεν αποτελεί προϊόν διακομματικής συνεργασίας και είναι προφανώς μονομερής.
Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, δεν απηχεί τις απόψεις τους περί πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης του ναυτικού ναυαγίου.
Όμως, η πρόεδρος της Επιτροπής, Κατερίνα Ιγγλέζη, αντέτεινε ότι τα κόμματα -εκτός του Ποταμιού- δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να καταθέσουν τις θέσεις τους για τις συνέπειες της ρύπανσης μέχρι χθες βράδυ.
Η Επιτροπή αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου και να ανακοινώσει έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι τοποθετήσεις των κομμάτων.
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε διά της εκπροσώπου του ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε στη νέα προσπάθεια για σύνταξη έκθεσης, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των εφοπλιστών.
πηγή:efsyn.gr