Αυτοψία Μητσοτάκη στη Σαλαμίνα - «Χαρακτηριστική η ανικανότητα της κυβέρνησης»

Ψηλά στην πολιτική ατζέντα κρατάει η Νέα Δημοκρατία τα αλλεπάλληλα προσκόμματα που παρουσιάζονται για τη δρομολόγηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.  

Με αφορμή και το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει χαρακτηριστική ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα. 


-->
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διγλωσσία, λέγοντας ότι «στα λόγια τη θέλει την επένδυση, στην πράξη δεν ξέρω αν τη θέλει». «Πάνω από το μισό κόμμα του κ. Τσίπρα δεν θέλει την επένδυση» τόνισε.


Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα φέρει δεκάδες νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Εμείς πιστεύουμε στις επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία» τόνισε, αναφέροντας ότι στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. 


Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η μείωση της φορολογίας, με περιστολή δαπανών, είναι η μόνη διέξοδος για την ανάκαμψη της οικονομίας. 


«Ελπίζω μέσα σε αυτή τη εβδομάδα ότι θα υπάρχει λευκός καπνός» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ για την επένδυση στο Ελληνικό ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, προσάπτοντας ωστόσο ευθύνες για προσκόμματα και στην πλευρά των επενδυτών. 


«Θέλουμε να γίνει η επένδυση και ο νόμος να γίνει σεβαστός… Υπάρχουν διαδικασίες για το θέμα, να δηλώσει και το ΚΑΣ τι πιστεύει» είπε. Ο κ. Βίτσας επανέλαβε πάντως την αναφορά της κυβέρνησης ότι το ΚΑΣ είναι γνωμοδοτικό όργανο. 


Ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει ξεκάθαρη στάση όσον αφορά το Ελληνικό, τασσόμενη υπέρ της επένδυσης αλλά χωρίς να κάνει αναφορά στις περιβαλλοντικές παραμέτρους.  


Στο μεταξύ, νέο επεισόδιο στο σίριαλ της επένδυσης του Ελληνικού ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Η Εφορία Αρχαιοτήτων έχει βάλει στο στόχαστρο και όμορες περιοχές με την επένδυση, όπως του Αλίμου και του Ελληνικού, τις οποίες θεωρεί αρχαιολογικούς χώρους. Εκεί δηλαδή όπου έχουν χτιστεί εδώ και χρόνια εκατοντάδες κατοικίες.


web