Νέο ναυάγιο και θαλάσσια ρύπανση στον κόλπο της Ελευσίνας

Κόκκινο σήμανε στις ελληνικές ακτές έπειτα από τη βύθιση ενός φορτηγού πλοίου στον κόλπο της Ελευσίνας το βράδυ της Δευτέρας. Η βύθιση του πλοίου προκάλεσε ρύπανση έκτασης έως και 20 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ τοποθετήθηκε άμεσα στην περιοχή πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

--> Σύμφωνα με τη Λιμανερική Αρχή Ελευσίνας, το φορτηγό πλοίο «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, που είχε ναυπηγηθεί το 1969, παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων όντας δεμένο ανατολικά της προβλήτας Χαλυβουργικής. Στο σημείο κατέπλευσε άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το πλήρωμα του όταν διαπιστώθηκε ότι σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του πλοίου είχε καλυφθεί από τη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια το πλοίο σταθεροποιήθηκε έχοντας επικαθήσει στον πυθμένα της θάλασσας.

Επίσης στο σημείο κατέπλευσαν δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και λάντζες, ενώ παράλληλα πήγε Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού και ιδιώτης δύτης.

Άμεσα τοποθετήθηκαν φράγματα προς για να αποφευχθεί η θαλάσσια ρύπανση ενώ ξεκίνησαν εργασίας απορρύπανσης από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης και με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος.