Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να μην επιτρέψει την συνέχιση της εκμετάλλευσης της περιοχής Γούβα – Μπατσί από την λατομική εταιρία που παρανομούσε συστηματικά, είναι δικαίωση ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα.

-->   Αποτελεί νίκη των πολιτών που συσπειρώθηκαν, συντονίστηκαν, κινητοποιήθηκαν για να προστατέψουν ένα τμήμα του φυσικού  περιβάλλοντος της Σαλαμίνας κόντρα σε απειλές, εκφοβισμούς αλλά και αδιαφορία. Η δημοτική αρχή του νησιού και οι κατ΄ επάγγελμα «σωτήρες» του τόπου μας ηχηρά απόντες.  Η απόφαση αυτή, που εκδόθηκε στις 25/9/17, λέει πως η εταιρία υποχρεούται εντός εξαμήνου: 1) να απομακρύνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός του λατομείου, 2)να παραδώσει τον χώρο στο Δημόσιο αφού προβεί στην περιβαλλοντική αποκατάσταση όπως προβλέπουν σχετικές μελέτες 3) να απομακρύνει τους επικίνδυνους όγκους και να περιφράξει με πλέγμα τα επικίνδυνα απόκρημνα του λατομείου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους πολίτες που ξεκινήσαμε αυτή την μάχη μέχρι την οριστική εκτέλεση των παραπάνω αποφάσεων.

Σαλαμίνα 26 Σεπτέμβρη                                           Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.