Η Δήμαρχος Σαλαμίνας στις Δημοτικές Κοινότητες παραμονή της μεγάλης γιορτής του "ΟΧΙ"

Στις Δημοτικές Κοινότητες του Νησιού μας , παραμονή της μεγάλης γιορτής του "ΟΧΙ " παρευρέθηκε η Δήμαρχος Σαλαμίνας για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στα κατά τόπους μνημεία Ηρώων στο Αιάντειο , στα Σελήνια και τέλος στο Αμπελάκι.

-->
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Προέδρους των Κοινοτήτων και μαθητών της πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .Μέρα ιστορικής μνήμης με ιδιαίτερη σημασία στην εποχή μας, ξημερώνει αύριο.







Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου είναι τριπλό: Έχει ιστορική αξία γιατί υπενθυμίζει στις νεώτερες γενιές, τις ηρωικές πράξεις και θυσίες του λαού μας, αποτελώντας βασικό στοιχείο αυτογνωσίας των Ελλήνων.






Έχει διδακτική και παιδευτική αξία γιατί σε μια εποχή απαξίωσης όλων των αξιών υπενθυμίζει το μεγαλείο της θυσίας για το κοινό συμφέρον, την πίστη σε ιδανικά (ελευθερία, δημοκρατία) και την αξία της αντίστασης σε κάθε απάνθρωπη πράξη.Έχει πολιτική αξία γιατί σηματοδότησε την καταστροφή του ναζισμού-φασισμού.











Χρόνια Πολλά για την Εθνική μας επέτειο. Ας αντλήσουμε από το μεγαλείο του Ελληνικού ενδόξου παρελθόντος μας,δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον.