Συλλήψεις για ελλείψεις σε πληρώματα δεξαμενόπλοιων σε Σαλαμίνα και Πειραιά

Έλλειψη μελών του πληρώματος διαπίστωσαν κατά τη διενέργεια ελέγχου ταυτοπροσωπίας, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο δεξαμενόπλοιο «AEGEAN BREEZE I» που ελλιμενίζεται στην περιοχή Κυνοσούρας Σαλαμίνας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση διαπιστώθηκε ότι επί του πλοίου επέβαιναν ο Α’ και ο Β΄ Μηχανικός, ενώ απουσίαζε ο Πλοίαρχος καθώς και έξι μέλη πληρώματος, εκ του συνόλου των εννέα σύμφωνα με την οργανική του σύνθεση.

-->

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος του.

Επίσης και στο δεξαμενόπλοιο «Σύρος» το οποίο ήταν αγκυροβολημένο δυτικά της Αταλάντης, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά και τελεί υπό απαγόρευση απόπλου, διαπιστώθηκε ότι επί του πλοίου επέβαιναν τρεις ναυτικοί, εκ του συνόλου των οκτώ, σύμφωνα με την αναφερόμενη οργανική σύνθεση στο ναυτολόγιο του. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου ο οποίος απουσίαζε χωρίς σχετική εγγραφή στο ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου.

Επίσης, κατά τη διενέργεια ελέγχου, από στελέχη της ίδιας υπηρεσίας του ΛΣ στο δεξαμενόπλοιο «ΜΑΡΙΑ – ΟΛΓΑ», το οποίο ήταν άφορτο και αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, διαπιστώθηκε η εκτέλεση θερμών εργασιών από ιδιωτικό συνεργείο αντί ψυχρών σύμφωνα με την εκδοθείσα άδεια από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου. Επιπρόσθετα, τη στιγμή του ελέγχου επέβαιναν επί του πλοίου τρεις ναυτικοί εκ των δώδεκα, σύμφωνα με την αναφερόμενη οργανική σύνθεση στο ναυτολόγιο αυτού.
Από το αρμόδιο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος του πλοίου και ο υπεύθυνος του ιδιωτικού συνεργείου.

πηγή: tovima.gr