Έγγραφο του εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου για το Κτίριο του Παλαιού Μουσείου Σαλαμίνος

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ

             Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου Σαλαμίνος και του Συλλόγου μας η κατάσταση του κτιρίου του παλαιού μουσείου Σαλαμίνος το οποίο βρίσκεται στην περιοχή μας και  εμπροσθεν του Ιερού Ναού  Αγ. Νικολάου είναι διαχρονικά κακή.

-->

             Το κτίριο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού έχει στατικά προβλήματα  είναι άβαφτο για πολλά χρόνια  και ο περιφραγμένος περίβολος του γεμάτος σκουπίδια.
             Επιπλέον ο χώρος που βρίσκεται το κτίριο αποτελεί το προαύλιο του Ιερού  Ναού μας και οι ενορίτες μετά από κάθε λειτουργία όταν εξέρχονται του Ναού είναι υποχρεωμένοι να  αντικρίζουν κάθε φορά το κακό θέαμα που παρουσιάζει το εν λόγω κτίριο .





              Η κακή κατάσταση του κτιρίου συχνά αναγράφεται στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο μειώνοντας ανάλογα το κύρος  του Υπουργείου Πολιτισμού. 
            Κατόπιν των ανωτέρω  παρακαλούμε θερμά για τα παρακάτω :

α. Την δική σας παρέμβαση ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η καθαριότητα και η αισθητική του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου.
               
β. Την έγκριση του αιτήματος του Δήμου Σαλαμίνος που αφορά το εν λόγω κτίριο και αναφέρεται στο σχετικό(Β).
            
γ.   Την κοινοποίηση ηλεκτρονικά και στο Σύλλογο μας την απάντηση της 
Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ,Πειραιώς και Νήσων  στο σχετ (Α) έγγραφο σας σχετικά με το εν λόγω κτίριο αφού είμαστε και εμείς οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι. 

     Για την πληρέστερη ενημέρωση σας επισυνάπτουμε και τέσσερις φωτογραφίες με την σημερινή κατάσταση του κτιρίου και του περιβάλλοντος αυτού περιφραγμένου χώρου.  




               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 



                  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΗΤΤΑΣ                       ΙΩΑΝΝΗΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ