ΑΡΑΤΟΣ- Π.Α. Σαλαμίνας: Δείτε 12 από τις καλύτερες εικόνες από το ΔΤ Χάμπλ

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χάμπλ παρέχει στους διαχειριστές του από την εκτόξευσή του στις 24 Απριλίου του 1990 μέχρι και σήμερα την εξαιρετική χαρά να δημοσιεύουν συνεχώς ολόκληρες σειρές από καταπληκτικές εικόνες του Σύμπαντος στο ευρύ κοινό.
-->

Οι εικόνες αυτές, που μοιάζουν περισσότερο με έργα ζωγραφικής με την πρώτη ματιά, επιτρέπουν στους ερευνητές να μελετούν μακρινούς κόσμους, γαλαξίες και νεφελώματα, που έχουν μαγέψει το μυαλό και τη ψυχή του ανθρώπου, ενθουσιάζοντάς μας πραγματικά για την πανέμορφη όσο και επικίνδυνη εξερεύνηση του διαστήματος. Αλλά εδώ έρχεται στο προσκήνιο μια μάλλον θλιβερή είδηση: παρά όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που μας στέλνει από το διάστημα αυτό το θαύμα της μηχανικής και της επιστήμης που ακούει στο όνομα Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χάμπλ, η φθορά και η εντροπία του Σύμπαντος επηρεάζει και αυτό το ¨state of the art¨ κατασκεύασμα....Το ΔΤ Χάμπλ γερνάει.


Το Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα (Ring Nebula), γνωστό και ως
 Μεσιέ 57 (Μ57) ή NGC 6720, είναι ένα συγκεκριμένο πλανητικό νεφέλωμα στον αστερισμό της Λύρας. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα και πιο «αναγνωρίσιμα» νεφελώματα τέτοιου είδους στους γήινους ουρανούς. Πηγή εικόνας


Πολύ σύντομα ίσως σε λίγα χρόνια, η τεχνολογία του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Χάμπλ θα καταστεί πλήρως ξεπερασμένη και η NASA θα αναγκαστεί να το εγκαταλείψει αφήνοντάς το να παρασυρθεί σε ένα ...φλογερό θάνατο στην ατμόσφαιρα της Γης, εκπνέοντας το κύκνειο άσμα του για πάντα στο διάστημα που τόσο πιστά και υπεύθυνα υπηρέτησε. Παρήγορο στοιχείο είναι ότι μετά το πέρας του προγράμματος Χάμπλ, τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι θα έχουμε το εξαιρετικό, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb για να κρατήσουμε έτσι τις εικόνες που συνεχίζουν να καταφθάνουν στο πλανήτη μας από τις εσχατιές του Σύμπαντος. Ο χρόνος προελαύνει ασταμάτητα, αλλά μην ανησυχείτε για το τι θα συμβεί στο αγαπημένο μας διαστημικό τηλεσκόπιο και απολαύστε μερικές από τις πιο εκπληκτικές φωτογραφίες που μας έδωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/Aratosastronomy/