Δεν πιστεύει σε κάποια θρησκεία ένα μεγάλο ποσοστό των νέων

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 21 χώρες της Ευρώπης ανάμεσα σε νέους μεταξύ 16 έως 29 χρόνων ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία. Την έρευνα διεξήγαγε το St Mary's University του Λονδίνου και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.








Σε 5 από τις 21 χώρες το ποσοστό των νέων που δεν ακολουθούν καμία θρησκεία είναι μεγαλύτερο του 70% με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Τσεχία με 91% των νέων να δηλώνει ότι δεν ακολουθεί καμία θρησκεία. Στο άλλο άκρο της έρευνας είναι η Πολωνία στην οποίο το 83% των νέων είναι θρησκευόμενοι.

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από τα δεδομένα της έρευνας European Social Survey, από το  2014 έως το 2016 και σύμφωνα με τους ειδικούς με την πάροδο του χρόνου τα ποσοστό των νέων που δεν ακολουθούν κάποια θρησκεία θα αυξάνονται.

Στην έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονται η Κύπρος και η Ελλάδα αν και προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα καταλαμβάναμε μια θέση αρκετά χαμηλά στη σχετική λίστα. Αν κρίνει κανείς μάλιστα και από το νησί μας όπου αρκετοί μαθητές λίγο πριν τις εξετάσεις παρακολουθούν παρακλήσεις και λαμβάνουν στυλό με ευχές για να πάνε καλά στις εξετάσεις ενώ ακόμα περισσότεροι και όχι μόνο μαθητές όταν έχουν πονοκέφαλο απευθύνονται στην γειτόνισσα για "ξεμάτιασμα" το συμπέρασμα έρχεται αβίαστα.

πηγή:indy100.com
-->