Ξεκινά η κατασκευή κυκλικού κόμβου (round-about) στα Παλούκια

Όπως αναφέρει η Δήμαρχος Σαλαμίνας στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Με εντολή της Δημάρχου τον Σεπτέμβριο του 2017 ετοιμάστηκε η επισυναπτόμενη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας, η οποία στο επόμενο διάστημα θα γίνει πράξη, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
-->

Το έργο αφορά έναν ισόπεδο κυκλικό κόμβο (round-about) στα Παλούκια στην διασταύρωση των οδών Σαλαμινομάχων, Θέμιδος με την Λ. Αμπελακίων.
Ένα σημείο στο οποίο εξαιτίας της ιδιομορφίας του, δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και έχουν συμβεί δεκάδες ατυχήματα.

Η μελέτη αφορά τον ένα από τους τρεις κυκλικούς κόμβους που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες στο νησί μας.
Οι επόμενοι θα είναι στο Αιάντειο και στα Αμπελάκια, για τα οποία θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση.

Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ
Οι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι έχουν μελετηθεί έτσι ώστε να εξομαλύνουν την κίνηση σε σημεία όπου πολλοί δρόμοι διασταυρώνονται με στόχο να διευκολύνεται η κυκλοφορία.
Τα θετικά της ύπαρξής τους, είναι πως καταφέρνουν να περιορίζουν την ταχύτητα των αυτοκινήτων, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια χωρίς κατ' ανάγκη να τα ακινητοποιούν (λόγω της μη υπαρξης φωτεινών σηματοδοτών) αφού λόγω της ικανοποιητικής ορατότητας που-κατά κανόνα-έχουν οι οδηγοί πριν εισέλθουν στον κόμβο μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα του οχήματός τους.