Καραϊσκάκεια 2018 (δείτε φώτο)

Ο Καραϊσκάκης υπήρξε για τον Παλαμά «του Γένους το Καμάρι», που είχε «κάτι τι το αρχαγγελικόν, εωσφορικόν, ταξιαρχικόν, αρχιστρατηγικόν». Θα τον αποκαλέσει "Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης", αλ­λά θα υπογραμμίσει, πέρα από τη γενναιότητα και το ήθος του και την ανθρώπινη διάσταση του, λέ­γοντας «ο Καραϊσκάκης υπήρξεν ό,τι είπεν ο μέγας Ναπολέων δια τον Γκαίτε: Ένας άνθρωπος!».
Την Κυριακή 22 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Σαλαμίνος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης για Τον Εθνικό ΉΡΩΑ και Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη. 

-->
Όπως αναφέρει η Δήμαρχος Σαλαμίνας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του ήρωα εντός του ναού, ακολούθησαν οι ομιλίες των δύο Δημάρχων (Σαλαμίνας & "Γεωργίου Καραϊσκάκη " Άρτας), Ισιδώρας Νάννου και Περικλή Μίγδου, όπως και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κων/νου Μαριδάκη.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων Ενώσεων Απόστρατων αξιωματικών κ.α.
Ευχαριστώ Ιδιαίτερα τον Δήμαρχο "Γεωργίου Καραϊσκάκη"Αρτης που τίμησε με την Παρουσία του την Εκδήλωση μαζί με τους Συλλόγους της περιοχής καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κων/νο Κώνη.
Τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας, τις κοπέλες με τις παραδοσιακές φορεσιές της Λαογραφικής χορευτικής ομάδας " Έρευνα" του Δήμου μας για την πολύ όμορφη παρουσία τους.
Τον χορευτικό Σύλλογο " Αρίων"που για ακόμη μια χρονιά παρευρέθησαν κοντά μας και εμπλούτισαν με τον χορό και την παρουσία τους την όλη εκδήλωση.