Όλοι στη Λάρισα ετοιμάζονται για την ταφή του...Οι εικόνες που προκαλούν συγκίνηση

Τις τελευταίες ώρες στη Λάρισα γίνονται εργασίες για να εκπληρωθεί μια από τις τελευταίες επιθυμίες του.
Συνεργεία του δήμου εργάζονται πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος για την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου. Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες η επιθυμία του ίδιου του μακαριστού Ιγνατίου ήταν να ταφεί σε αυτό το σημείο.

-->

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σκήνωμα του Μητροπολίτη Ιγνατίου αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα την ερχόμενη Κυριακή. Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι στις 12, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Λαρίσης υπό τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο. Στην σύσκεψη θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων και θα συζητηθεί η προετοιμασία της εξοδίου ακολουθίας, καθώς και οι υπόλοιπες τελετές που θα πραγματοποιηθούν.

Εικόνες από τις εργασίες στη Λάρισα







Με αφορμή την εκδημία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Διερμηνεύοντας, είμαι βέβαιος, τα αισθήματα των Λαρισαίων, εκφράζω τη θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου.

Του φωτισμένου Ιεράρχη που με το ποιμαντορικό του έργο έφερε την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία και στα σύγχρονα προβλήματα, πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες τους και που μέσα στην κρίση, με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, στάθηκε στο πλευρό όλων των αναξιοπαθούντων.

Ο διακριτικός βίος του, η σεμνότητα με την οποία πορεύτηκε και η αγάπη που περιέβαλε το ποίμνιό του για 24 χρόνια, θα αφήσουν για πάντα ανεξίτηλο το στίγμα τους στη Λάρισα, τον τόπο που με τόση ευγνωμοσύνη θα θυμάται όλα όσα προσέφερε. Το ποίμνιο, η Εκκλησία και η πατρίδα τον αγάπησαν, τον ακολούθησαν και κρατούν στη μνήμη την προσφορά, τις παρακαταθήκες και το σοφό λόγο του».

Πηγή: onlarissa.gr